«Χρυσό» μέλι Μαλεβιζίου – Το πρώτο βραβείο εξαιρετικής γεύσης κατέκτησε το μέλι «Φιλιόρημος»

Petite Perle 300×250

Το χρυσό βραβείο εξαιρετικής γεύσης Mediterranean Taste Awards 2024 στο διαγωνισμό του Λονδίνου κατέκτησε το μέλι «Φιλιόρημος» της οικογένειας του Νίκου Παντερή  και της Εύας Αθουσάκη από τις Γωνιές Μαλεβιζίου. 

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Τα MTA Awards, είναι ένας ποιοτικός διαγωνισμός μεσογειακών τυποποιημένων προϊόντων!  Η ιδέα του μάλιστα βασίζεται στο να διαδώσει τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της μεσογειακής διατροφής!

???????

Η αγάπη για την φύση και το χωριό τους, η αναζήτηση των γεωλογικών ιδιαιτεροτήτων και το πάθος τους να ζουν μαζί με τον μαγικό κόσμο της μέλισσας, τους οδήγησε σε μία επιβλητική κορυφή  του Μαλεβιζίου! Εκεί ψηλά στο λόφο Φιλιόρημο, ανάμεσα στην χαρακτηριστική βλάστηση της περιοχής με αρώματα από θυμάρι, αλαδανιές, φασκόμηλο, μαλοτήρα και θρύμπα, απλώνεται το «βασίλειο» των μελισσών του Νίκου της Εύας και της όμορφης  κορούλας τους! Όλα τα άγρια βότανα της τοπικής γης δίνουν την ξεχωριστή γεύση και ποιότητα στο μέλι που φέρει πλέον την «χρυσή» σφραγίδα! 

Ο Μαλεβιζιώτης Νίκος Παντερής κατάγεται από μελισσοκομική οικογένεια  που δραστηριοποιείται στην μελισσοκομία από το 1986 στις Γωνιές. Μαζί με την σύζυγό του  Εύα Αθουσάκη ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση τα τελευταία χρόνια και ως 3η γενιά μελισσοκόμοι, με οδηγό το πάθος τους, σύμμαχο την φύση και με πολύ δουλειά, είδαν τους κόπους τους να επιβραβεύονται και να ανταμείβονται! Πέτυχαν να τοποθετήσουν το μέλι τους, ανάμεσα στα καλύτερα προϊόντα καθώς διαθέτει μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά!  

Το όνομα μας «Φιλιόρημος» που έδωσαν στο μέλι τους, το εμπνευστήκαν από την επιβλητική κορυφή που βρίσκεται πάνω από το χωριό τους, τις Γωνιές Μαλεβιζιου.  Έρευνες που έχουν γίνει  στην περιοχή, περιγράφουν το σημείο ως μια μοναδικό καθώς διαθέτει την μεγαλύτερη γεωποικιλότητα σε όλο το νησί με την χαρακτηριστική φρυγανική βλάστηση της περιοχής. Οι Γωνιές Μαλεβιζίου εξάλλου καταγράφονται και από την UNESCO, ως μοναδική με γεωλογική ιδιαιτερότητα για όλη την Κρήτη.

Στο διαγωνισμό το μέλι «Φιλιόρημος» ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές, από όλη τη Μεσόγειο. Το βραβείο αυτό αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών και της αφοσίωσης των δύο μελισσοκόμων και για την διατήρηση και προώθηση της παράδοσης, καθώς και στη χρήση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής. Το χρυσό βραβείο στο Mediterranean Taste Awards δεν είναι απλώς μια διάκριση για την εξαιρετική γεύση του μελιού, αλλά και μια αναγνώριση για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Εκτός από μέλι η εταιρία «Φιλιόρημος» παράγει και διαθέτει στην αγορά βασιλικό πολτό, πίτα με μέλι, χειροποίητα σαπούνια με μέλι και πρόπολη, λιποζάν, διάφορες κηραλοιφές καθώς και νωπή γύρη. 

 Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ