Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου: Μεταδημοτεύσεις, κοιμητήριο Γαζίου και ξανά αγροτική οδοποιία

Petite Perle 300×250

«Μικρές» και «μεγάλες» ειδήσεις προκύπτουν από την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που προέκυψαν κατόπιν ερωτήσεων που τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης από την αντιπολίτευση.

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ο επικεφαλής της Συνεργασίας Ευθύνης, Δημήτρης Πιτσικάκης ζήτησε ενημέρωση αρχικά για το θέμα των παράτυπων μεταδημοτεύσεων με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα να ενημερώνει το σώμα ότι ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή του πορίσματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς ήδη δόθηκαν εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο που φέρεται να υπέγραψε πληθώρα μεταδημοτεύσεων οι οποίες από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας χαρακτηρίστηκαν ως μη σύννομες.

Στο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε ξανά από τον κ. Πιτσικάκη το θέμα της αγροτικής οδοποιίας τόσο ως προς τα έργα που προγραμματίζονται όσο και ως προς τους καθαρισμούς γιατί οι αγρότες αγωνιούν για να φτάσουν στις περιουσίες τους και πιέζουν από ότι φάνηκε από όσα ειπώθηκαν μέσα στη συνεδρίαση το ίδιο, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Ζητήθηκε για άλλη μια φορά πίστωση χρόνου ως προς τους καθαρισμούς διότι το έργο αυτό το εκτελεί με δικά του μηχανήματα ο Δήμος για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός με εξωτερικές εργολαβίες.
Τόσο ο κ. Μποκέας όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη λέγοντας ότι το μεγαλύτερο βάρος  της δημοτικής   αρχής  σε αυτά τα αιτήματα δίνονται και ζήτησαν κατανόηση από όλους ώσπου να δρομολογηθεί εντελώς η κατάσταση.Όλων προτεραιότητα είναι να μπορέσουνε οι αγρότες να πάνε στις ελιές τους και αυτή και η αγωνία.
Πάντως φέτος η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς δε δόθηκαν χρήματα από τις Περιφέρειες προς τους Δήμους γιατί δεν έγιναν επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ανάσα θα πάρει ο δήμος από το κονδύλι για τα μπετά με τη δημοτική αρχή να δηλώνει ότι θα γίνει δίκαιη κατανομή.
Τέλος ένα εξίσου σοβαρό θέμα ήταν αυτό που έθεσε ξανά ο κ. Μιχάλης Ξυλούρης για το νέο κοιμητήριο Γαζίου.
Ο κ. Φάνης Κοκκινάκης είπε ότι αναζητείται έκταση ειδικών προδιαγραφών περίπου 30 στρεμμάτων περιμετρικά του Γαζίου σε απόσταση 6 χιλιομέτρων, με τον κ. Ξυλούρη να απαντά ότι έχει υπόψη του, κατόχους εκτάσεων, ανέφερε μάλιστα δύο περιπτώσεις. Από ότι φάνηκε ως προς αυτό θα υπάρξει συνεργασία για να ελεγχθεί αρχικά το ενδιαφέρον της προσφοράς, αλλά πάνω από όλα η καταλληλόλητα των οικοπέδων.

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ