Αυλαία με ευχαριστίες για την Λέσχη Ανάγνωσης του Γυμνασίου Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Mε το τέλος του σχολικού έτους έριξε αυλαία και η λέσχη ανάγνωσης του Γυμνασίου Κρουσώνα που οργανώθηκε με την στήριξη και την συμμετοχή πολλών ανθρώπων από διαφορετικές αφετηρίες και επαγγέλματα.

Θέμα της λέσχης ήταν τα βιβλία για τη διαφορετικότητα και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συμμετείχαν 55 άτομα, 20 μαθητές (14 Γυμνασίου και 6 δημοτικού) και 35 ενήλικες οι οποίοι διάβασαν βιβλία, τα παρουσίασαν, συγκινήθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν.

Επίσης συμμετείχαν 68 μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου Χανίων και το Λύκειο Γαζίου στο πλαίσιο αδελφοποίησης των σχολείων και φιλαναγνωσίας.

Τελειώνοντας η δράση η συντονίστρια φιλόλογος Μαίρη Παπουτσάκη και η συμμετέχουσα καθηγήτρια Δήμητρα Μαρκοπούλου καθώς και το σχολείο ευχαριστούν όσους βοήθησαν για να υλοποιηθεί η δράση:

"Σημαντικός αρωγός μας υπήρξε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου Μαρίνα Βογιατζή, καθώς διέθεσε δωρεάν λεωφορείο για τους μαθητές του προγράμματος, διευκολύνοντας τη διήμερη συνεργασία μας με το 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου Χανίων που πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο σχολείο μας και στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κρουσώνα. Έτσι οι μαθητές μας μπόρεσαν να ακολουθήσουν τους μαθητές των Χανίων και να συμπράξουν μαζί τους σε εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο νομό μας και συγκεκριμένα στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες, όπως και στη Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι μας συγκίνησε ιδιαίτερα και ο οδηγός του λεωφορείου, κ. Γεώργιος Τζάκος με την ευγένεια που τον διέκρινε και το σεβασμό που έδειχνε προς τα παιδιά και τους συνοδούς.
Από τους πρώτους που στάθηκε στο πλευρό μας ήταν φυσικά και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου, κ. Δημήτρης Πιτσικάκης, που όντας Κρουσανιώτης και ο ίδιος, δεν έμεινε ασυγκίνητος από την προσπάθειά μας, την "αγκάλιασε" και στήριξε με τη συμμετοχή του την εκστρατεία "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο", όπως και ο εκπαιδευτικός και νυν δημοτικός σύμβουλος Μαλεβιζίου Μανόλης Παπαδομανωλάκης.
Χωρίς τη συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία του Δήμου Μαλεβιζίου δε θα είχαμε καταφέρει πολλά. Με χαρά οι βιβλιοπώλεις του τόπου φιλοξένησαν την αφίσα και τη λίστα της εκστρατείας "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο" και συμμετείχαν ως δωρητές ή με άλλους τρόπους σε αυτήν: Βιβλιοχαρτοπωλείο Ιωάννα Αλατσάκη, Βιβλιοπωλείο Τσικνάκης, Βιβλιοπωλείο ΔυοΒήτα Μ. Κάββαλος, Βιβλιοπωλείο "Καλλίγραμμα", Βιβλιοπωλείο Μανόλης Κουκιαδάκης, Βιβλιοχαρτοπωλείο Κασσαπάκη-Μηναδάκη. Ο κ. Μανόλης Χαιρέτης, μάλιστα, από το Βιβλιοπωλείο «Καλλίγραμμα» έφτιαξε αφιλοκερδώς και την αφίσα της εκστρατείας μας.
Οι επιχειρηματίες του Κρουσώνα ("The Sisters", "Μιχαήλος Παλλάς", "Το κολωνάκι", "Ζαχαροπλαστεία Τσοράγλου", "Κρητική Αρχοντιά", ταβέρνα «Αμμουδάρα Σπυριδάκης») και φυσικά ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κρουσώνα στάθηκαν δίπλα μας, αφού, είτε φιλοξένησαν στο χώρο τους τις συναντήσεις των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης, είτε προσέφεραν τα κεράσματα στα μέλη μας αλλά και στους μαθητές και τους καθηγητές από τα άλλα σχολεία που επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Κρουσώνα στο πλαίσιο αδελφοποίησης των σχολείων, είτε συμμετείχαν οι ίδιοι στην εκστρατεία «Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο».
Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Κρήτης αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα επίσης μας στήριξε. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κρουσώνα συμμετείχαν από τους πρώτους στην εκστρατεία "Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο" και βοήθησαν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του προγράμματος καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Συνεργαστήκαμε ακόμη με το Λύκειο Γαζίου και το 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου Χανίων στο πλαίσιο δράσεων αδελφοποίησης των σχολείων και καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, της αποδοχής και της συμπερίληψης. Συνεργαστήκαμε με εκπαιδευτικούς από άλλα σχολεία (Λύκειο Κρουσώνα, Λύκειο Γαζίου, Γυμνάσιο Χερσονήσου, Γυμνάσιο Τυμπακίου, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Μύρωνα), που άλλοι από αυτούς συμμετείχαν στην εκστρατεία και δώρισαν βιβλία και άλλοι συμμετείχαν στη Λέσχη Ανάγνωσης. Συνεργαστήκαμε με εκπαιδευτικό από το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στη Λέσχη Ανάγνωσης με online σύνδεση σε όλες τις συναντήσεις μας. Τέλος, η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής του 9ου Γυμνάσιου Λαμίας, με την ιδιότητά τους των συγγραφέων, δώρισαν στη Βιβλιοθήκη μας βιβλία δικά τους.
Μα πάνω από όλους μας στήριξε ο κόσμος του Μαλεβιζίου αλλά και κόσμος από την υπόλοιπη Ελλάδα (Αχίλλειο Μαγνησίας, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γιάννενα κ.ά.), που άλλοι από αυτούς έδωσαν το πρόσωπό τους στην εκστρατεία «Πήρα κι εγώ ένα βιβλίο» και άλλοι χωρίς φωτογραφία μας έδειξαν τη στήριξη και την αγάπη τους και εμπλούτισαν τη βιβλιοθήκη μας, δωρίζοντας 100άδες βιβλία στο σχολείο, περιοδικά, φωτογραφικό υλικό ιστορικής αξίας και πίνακες ζωγραφικής. Ξεχωριστές υπήρξαν για μας η δωρεά ενός Κρουσανιώτη μόνιμου κάτοικου Φιλανδίας, που ήρθε για λίγες μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του και έμαθε για την εκστρατεία μας, αλλά και ενός Έλληνα, μόνιμου κάτοικου Γερμανίας, που επίσης μας έστειλε την αγάπη του με ένα βιβλίο της διαφορετικότητας.
Τέλος, και ο τοπικός Τύπος «αγκάλιασε» την προσπάθειά μας με αφιερώματα και δημοσιεύσεις που έκαναν τη δουλειά μας ευρέως γνωστή: cretapost, fonimaleviziou (έντυπη και ηλεκτρονική), maleviziotis.gr" κ.ά..
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ