Η άρνηση χορήγησης τραπεζικών δανείων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Petite Perle 300×250

Την άρνηση χορήγησης δανείων από τραπεζικά ιδρύματα σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, όπως περιγράφεται και σε επιστολή του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η ΕΛΠΙΔΑ», αναδεικνύει Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντάς σχετική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Με την συγκεκριμένη επιστολή, τα μέλη του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» τονίζουν πως η παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με την αριθμ οικ. 2/86599/0025 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 1257/17.03.2022) για τη χορήγηση άτοκων δανείων σε φυσικά πρόσωπα Β4646/07.10. 2021, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών τους στις περιοχές της Π.Ε Ηρακλείου όπως οροθετήθηκε με την κοινή υπουργική απόφαση ΔΕΝ εφαρμόζεται.

Συγκεκριμένα, όσοι πληγέντες προσφεύγουν στα Τραπεζικά Ιδρύματα ζητώντας την εφαρμογή της διάταξης συναντούν πρωτίστως την άγνοια των υπαλλήλων, την αδιαφορία των υπευθύνων και τέλος την άρνηση των Τραπεζών να συμμετέχουν στο εν λόγω «προϊόν» όπως το αποκαλούν. Με την απόφαση που είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα, το ποσοστό εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται σε 75% με συνολική διάρκεια δανείων 15 χρόνια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ