Ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στο ΟΑΚΑ για το μεγάλο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League.
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με τους «πράσινους» να είναι πιο δραστήριοι στο πρώτο και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τις ευκαιρίες τους στο δεύτερο. Ο Παναθηναϊκός βέβαια είδε τον Ιωαννίδη να αποχωρεί τραυματίας στο 44′ και αυτό του στοίχισε έπειτα, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τη στιγμή που μπήκε ο Κωστούλας αντί του Ολιβέιρα στην επανάληψη.
Σε ένα ντέρμπι το οποίο είχε ωραίο ρυθμό κατά διαστήματα, οι δύο ομάδες δεν φοβήθηκαν και έψαξαν το γκολ, είχαν σημαντικές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν με τους Λοντίγκιν και Τζολάκη να πραγματοποιούν σημαντικές επεμβάσεις.
Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 9 βαθμούς και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας και στο -7 από την κορυφή, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι στους 14 και στο -2 από τον πρωτοπόρο πλέον ΠΑΟΚ.
Μικρή υπεροχή ο Παναθηναϊκός, από μία μεγάλη φάση και οι δύο ομάδες
Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο επιθετικός και να επιτίθεται από τα πλάγια χωρίς όμως να φτιάξει κάποια ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά και δεν επέτρεπε στους αντιπάλους του να κυκλοφορήσουν την μπάλα με ευκολία.
Η πρώτη τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 11′, όταν ο Τετέ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έψαχνε να βρει κυρίως τον Μαρτίνς στα δεξιά της επίθεσης του, με τον Πορτογάλο να είναι δραστήριος στο ξεκίνημα.
Στο 35′ όμως ο Ολυμπιακός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Ο Λοντίγκιν έκανε ένα μεγάλο λάθος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, ο Ελ Κααμπί πήρε την κατοχή, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε προς την εστία, με τον Ίνγκασον όμως να επεμβαίνει σωτήρια και να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έμεινε στα ίδια επίπεδα, με τον Παναθηναϊκό να έχει και πάλι την πρώτη ευκαιρία με μία κεφαλιά του Γεντβάι και τον Ολυμπιακό να απαντάει στο 55′ με ένα σουτ του Μαρτίνς από πλάγια που δεν βρήκε όμως στόχο.
Αμέσως μετά μάλιστα ο Πορτογάλος έγινε δημιουργός, βρήκε με ωραία σέντρα τον Ελ Κααμπί μέσα στην περιοχή με τον Μαροκινό να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά αλλά να βλέπει τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει σταθερά.
Oι δύο προπονητές μετά το 60′ προχώρησαν σε αλλαγές θέλοντας να δώσουν περισσότερη ενέργεια στις ομάδες τους, με τον Ολυμπιακό να έδειχνε αυτή τη φορά περισσότερη διάθεση να επιτεθεί.
Έτσι στο 71′ ο Μουζακίτης βρήκε χώρο στα αριστερά κι έκανε το δυνατό σουτ, ο Λοντίγκιν δεν έδιωξε όπως έπρεπε την μπάλα και στη συνέχεια ο Κωστούλας από κοντινή απόσταση δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
Στις καθυστερήσεις ο Αράο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Τετέ και από πλεονεκτική θέση έπιασε μία αδύναμη κεφαλιά που δεν ήταν ικανή να ανησυχήσει τον Τζολάκη, όμως η μεγαλύτερη στιγμή ανήκε στον Ολυμπιακό αμέσως μετά.
Ο Κωστούλας με μία εξαιρετική κάθετη «έβγαλε» τον Μασούρα απέναντι από τον Λοντίγκιν, ο Ισπανός έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να του κλείνει γρήγορα τον χώρο και να κάνει μία σπουδαία επέμβαση.
Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (75′ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (65′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (76′ Ουναΐ), Τζούρισιτς (66′ Πελίστρι), Τετέ, Ιωαννίδης (44′ Σπόραρ)
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62′ Ντάνι Γκαρθία), Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Έσε, Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ελ Κααμπί.
