Απάτη με sms για δήθεν χρέη σε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης

Στο… στόχαστρο απατεώνων έχουν μπει δημότες των Χανίων καθώς άγνωστοι στέλνουν μαζικά sms λέγοντας πως έχουν χρέη στη ΔΕΥΑΧ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση, στο sms αναφέρεται πως αν άμεσα ο δημότης δεν προχωρήσει στην αποπληρωμή του δήθεν ποσού τότε θα διακοπεί η υδροδότησή τους.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Χανίων, ενημερώνει πως αυτά τα sms είναι απάτη ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν αποστέλλει μηνύματα για ειδοποίηση υδροδότησης μέσω κινητού τηλεφώνου, ούτε ζητά πληρωμές μέσω συνδέσμων σε μηνύματα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει τους καταναλωτές της, ότι κυκλοφορεί μια νέα απόπειρα εξαπάτησης με ψεύτικα μηνύματα κινητού (SMS), που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, αρκετοί καταναλωτές έχουν λάβει μηνύματα στα κινητά τους, τα οποία αναφέρουν ότι έχουν οφειλές στο λογαριασμό ύδρευσης και τους προτρέπουν να «πατήσουν» έναν σύνδεσμο για να πληρώσουν την οφειλή τους, με την προειδοποίηση ότι διαφορετικά θα διακοπεί η υδροδότησή τους.

Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για απάτη.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. δεν αποστέλλει μηνύματα για ειδοποίηση διακοπής υδροδότησης μέσω κινητού τηλεφώνου, ούτε ζητά πληρωμές μέσω συνδέσμων σε μηνύματα.

Παρακαλούμε τους καταναλωτές να αγνοήσουν τέτοια μηνύματα και να μην «πατήσουν» τον σύνδεσμο που περιέχεται σε αυτά. Σε περίπτωση που λάβετε τέτοιο μήνυμα, μην προχωρήσετε σε καμία ενέργεια και επικοινωνήστε άμεσα με τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για επιβεβαίωση.

Για οποιεσδήποτε απορίες ή πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης και τις πληρωμές, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα επίσημα στοιχεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στα τηλέφωνα 2821036280 & 2821036287 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (www.deyach.gr).

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. διασφαλίζει την ασφάλεια των συναλλαγών σας και ευχαριστεί τους καταναλωτές για την κατανόησή τους.

 

πηγή:cretapost.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ