Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, που έλαβε χώρα στις 12 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε με πλειοψηφία (μειοψήφησαν οι Γιώργος Σαριδάκης, Γιώργος Κουβίδης από την αντιπολίτευση) η αύξηση των τιμολογίων του νερού και της αποχέτευσης.
Στην εισήγηση του ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ τόνισε ότι πρέπει να γίνει η αύξηση στα τιμολόγια, αφού τα χρέη προς την επιχείρηση έχουν συσσωρευτεί και δε μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργεία της.
Υπεραμύνθηκε ότι στις μικρές κλίμακες που είναι η πλειοψηφία των καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα από 0-10 κυβ. προτείνεται μείωση από ο,45 σε 0,20 και από 11-30 κυβ. από 0,45 σε 0,30.
Από 31-50 κυβ. από 0,54 σε 0,70 ευρώ και από 51-90 κυβ. από 0,99 σε 1,28 ευρώ.
Για την επαγγελματική στέγη η πρόταση είναι η τιμή από 1,62 που είναι σήμερα να πάει στο 2,10 ευρώ.
Ακόμη το πάγιο από 5,5 ευρώ που ήταν το τετράμηνο, αναπροσαρμόζεται σε 5 ευρώ ανά μήνα.
Επίσης πρότεινε στις κοινότητες Κρουσώνα, Μονή, Μάραθος, Γωνιές, Αστυράκι και Κεραμούτσι αύξηση στην αποχέτευση από 0,30 σε 0,45 το κυβικό.
Ο Γιώργος Σαριδάκης αντέδρασε στις αυξήσεις που πρότεινε η πλειοψηφία, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό των καταναλωτών αφού η μικρή μείωση στις μικρές κλίμακες είναι πλασματική αφού την ίδια ώρα αυξάνεται υπερβολικά το πάγιο τέλος και αυτά που θα πληρώνουν οι πολίτες θα είναι περισσότερα.
Επίσης η αύξηση των τιμολογίων στην αποχέτευση στις 6 κοινότητες που εισηγήθηκαν είναι της τάξης του 50% και θα επιβαρύνει περισσότερο τα νοικοκυριά, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και γι αυτί καταψηφίσαμε.
Η άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από τη ΔΕΥΑΜ στην είσπραξη των οφειλών, όταν μάλιστα τα περισσότερα χρήματα τα χρωστάνε οι λίγοι και με αυτή την πρόταση πλήττονται για ακόμη μία φορά η μεσαία και χαμηλή τάξη που καλείται να τραβήξει το κάρο.
Εδώ να πούμε ότι η πρόταση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜ το επόμενο διάστημα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση και βέβαια υπάρχει δυνατότητα εκεί κάποιων αλλαγών και παρεμβάσεων προς τη μία ή άλλη κατεύθυνση, ακόμη και της απόσυρσης όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.


