Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θίγει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά. Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υγείας εστιάζει στα ζητήματα του πολύπαθου Βενιζέλειου νοσοκομείου και των εργαζομένων του, οι οποίοι όπως σημειώνει “δίνουν μάχη για να μείνουν ανοιχτά τα τμήματα του νοσοκομείου”.
“Οι εργαζόμενοι των χειρουργείων και του αναισθησιολογικού τμήματος, καταγγέλλουν συχνές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, των επιστημονικών πρωτοκόλλων και του κανονισμού λειτουργίας του χειρουργείου” – υπογραμμίζει η Ηρακλειώτισσα βουλευτής, προσθέτοντας τα θέματα των συσσωρευμένων αδειών και οφειλόμενων ρεπό προς τους εργαζομένους.
Ταυτόχρονα μεταφέρει τις σοβαρές επιφυλάξεις των εργαζομένων, οι οποίοι “επιθυμούν να στηρίξουν την αύξηση των λειτουργικών Αιθουσών Χειρουργείου, το άνοιγμα των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, όπως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Καρδιοπαθών και λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου”, όμως εκθέτουν επιφυλάξεις για τους όρους ασφαλείας και αν αυτοί τηρούνται για την ομαλή λειτουργία όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου.
Για άλλη μια φορά η Ελένη Βατσινά καλεί τον Υπουργό να δώσει απαντήσεις για την ενίσχυση του Βενιζέλειου με προσωπικό, εντός ποιου χρονοδιαγράμματος και στο πλαίσιο ποιου καθεστώτος προσλήψεων.

