Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο μεγάλο ντέρμπι που έριξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμπληρώσει εννιά σερί «αιώνια» ντέρμπι αδυνατώντας να κερδίσουν τους «πράσινους» και συνολικά έχουν μόνο μία νίκη στις 17 τελευταίες συναντήσεις τους. Ωστόσο η ισοπαλία ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, καθώς έχει συγκεντρώσει 44 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Από την άλλη η ομάδα του Ρουί Βιτόρια έφτασε τους 40 πόντους και συγκατοικεί στη δεύτερη θέση με την ΑΕΚ.
Το σκορ για τους Πειραιώτες άνοιξε ο Κάρμο στο 14′, με τον Ιωαννίδη να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 74′.
Και οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω των αποβολών του Κοστίνια στο 42′ και του Ίνγκασον στο 94′.
Δυνατό ξεκίνημα και γρήγορο προβάδισμα με Κάρμο για τον Ολυμπιακό, ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός κι απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής Κοστίνια
Όσον αφορά την εξέλιξη του ντέρμπι, στο 6′ καταγράφηκε η πρώτη υποψία φάσης, με τον Ροντινέι να κάνει τη συρτή σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Ελ Κααμπί από πλάγια θέση σούταρε ψηλά άουτ.
Ο ρυθμός έγινε γρήγορος στη συνέχεια και στο 9′ ξανά ο Ροντινέι πρωταγωνίστησε σε μία φάση, με την προσπάθειά του από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής να σταματάει στον Ντραγκόφσκι ο οποίος ήταν σωστά τοποθετημένος.
Στο 14′ οι γηπεδούχοι οι οποίοι είχαν μπει καλύτερα στο ματς άνοιξαν το σκορ. Ο Ροντινέι εκτέλεσε από αριστερά ένα φάουλ και ο Κάρμο νίκησε στον αέρα τον Αράο και πέτυχε το 1-0 μέσα σε… πανδαιμόνιο.
Μετά το εικοσάλεπτο οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να «στριμώχνουν» τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι αναγκάστηκαν για πέντε λεπτά να «κλειστούν» στα «καρέ» τους. Στο 27′ ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα από τον Τζούρισιτς μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του αποκρούστηκε σταθερά κι εύκολα από τον Τζολάκη.
Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπακασέτα να δοκιμάσει την τύχη του από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής, με τον Τζολάκη να αποκρούει εκ νέου σταθερά.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να γίνονται πιο απειλητικοί και στο 33′ ο Τζούρισιτς πραγματοποίησε ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση το οποίο κατέληξε αρκετά άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι όταν σε μία αντεπίθεση ο Μάρτινς έκανε την ωραία πάσα στον Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός αντί να τελειώσει τη φάση προτίμησε να πέσει στο χορτάρι και να ζητήσει πέναλτι, όμως τόσο ο διαιτητής Βίντσιτς όσο και το VAR που τσέκαρε τη φάση, συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση.
Στο 43′ ο Παναθηναϊκός βγήκε στην κόντρα, ο Μαξίμοβιτς έκανε ωραία μπαλιά στον Τζούρισιτς κι αυτός ανατράπηκε από τον Κοστίνια ενώ ήταν τετ α τετ, με τον Σλοβένο διαιτητή να καταλογίζει το φάουλ και να δίνει την κίτρινη κάρτα στον Κοστίνια, όμως από το VAR τον κάλεσαν προκειμένου να εξετάσει ξανά τη φάση θεωρώντας ότι ήταν κόκκινη κάρτα στον Πορτογάλο δεξιό μπακ, κάτι που πράγματι συνέβη και οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον άσο των Πειραιωτών να ζητάει συγγνώμη από τον κόσμο για την αποβολή του και τον Ολυμπιακό ταυτόχρονα να διαμαρτύρεται ότι δεν υπήρχε φάουλ, αν και ο παίκτης του την ίδια ώρα απολογούταν για το σφάλμα του.
Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα έφυγε μόλις δίπλα από το δοκάρι έχοντας κοντράρει. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Τζούρισιτς δοκίμασε το σουτ στο 45+2′, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ κι αυτές ήταν οι δύο τελευταίες καλές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Ισοφάρισε με πέναλτι ο Ιωαννίδης, τέλειωσε το ντέρμπι με δέκα και ο Παναθηναϊκός
Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τον Ρούι Βιτόρια να προχωράει σε δύο αλλαγές και να αντικαθιστά τον εκνευρισμένο Βαγιαννίδη και τον Ουναΐ τον Μαξίμοβιτς, ενώ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άφησε στα αποδυτήρια τον Μάρτινς και τον αντικατέστησε με τον Γκαρθία.
Στο 47′ ο Μλαντένοβιτς έδωσε την μπάλα στον Μπακασέτα αλλά ο τελευταίος έκανε ένα αδύναμο σουτ και ο Τζολάκης απέκρουσε στη γωνία του σταθερά.
Δύο λεπτά μετά ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά από στημένη φάση με τον Ελ Κααμπί να αστοχεί από εξαιρετική θέση, όμως στο ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε οφσάιντ και αν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα το τέρμα του πιθανότατα θα ακυρωνόταν.
Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να κυριαρχήσει ουσιαστικά παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα και στο 65′ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη στιγμή, καθώς ο Μουζακίτης κέρδισε ένα φάουλ σε εξαιρετική θέση και το εκτέλεσε ο ίδιος δυνατά και προς την εστία, όμως ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε κρατώντας το 1-0 και τους φιλοξενούμενος στο κόλπο της διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος.
Στο 71′ ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή και ο Κάρμο τον πάτησε, με τον διαιτητή να μην βλέπει τη φάση αλλά από το VAR τον κάλεσαν να εξετάσει εκ νέου τη φάση και ο Σλοβένος elite διαιτητής το έκανε, δίνοντας το πέναλτι και την ευκαιρία για ισοφάριση στους «πράσινους».
Ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι ήταν κι αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει. Στο 74′ τελικά ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ξεγέλασε τον σπεσιαλίστα -στα πέναλτι- Τζολάκη κι έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας ισοφαρίζοντας 1-1.
Ο Ολυμπιακός παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στο 78′ ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί, με τον Κωστούλα να είναι δραστήριος και να κάνει άνω-κάτω την άμυνα των «πράσινων» οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το μομέντουμ από την ισοφάρισή τους.
Στο 91′ ο Τετέ εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη.
Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έμεινε και ο Παναθηναϊκός με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ίνγκασον ο οποίος σταμάτησε με φάουλ τον Γιάρεμτσουκ ο οποίος έφευγε στην αντεπίθεση.
Τίποτα αξιόλογο δεν συνέβη στα δευτερόλεπτα που απέμεναν και το 1-1 «σφράγισε» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Ροντινέι, Τσικίνιο (76′ Κωστούλας), Μάρτινς (46′ Γκαρθία), Ελ Κααμπί (87′ Γιάρεμτσουκ)
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46′ Κώτσιρας), Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Αράο, Μαξίμοβιτς (46′ Ουναΐ), Μπακασέτας (70′ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (83′ Λημνιός), Τζούρισιτς (61′ Τετέ), Ιωαννίδης

