Έναν μυστηριώδη φάκελο, με άγνωστες λεπτομέρειες που είχε δώσει εντολή να παραδοθεί μετά τον θάνατό της η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Καίτη Γκρέυ, έδωσε την Κυριακή το μεσημέρι στα χέρια του δικηγόρου της ο επιστήθιος φίλος της ερμηνεύτριας, δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ένα εικοσιτετράωρο μετά τον θάνατο της μεγάλης τραγουδίστρια παρέδωσε σε όλα τα ΜΜΕ ένα πεντάλεπτο βίντεο (καθ’ υπόδειξη της τραγουδίστριας όσο ήταν εν ζωή), στο οποίο η ίδια μιλούσε με σπαρακτικά λόγια για τη ζωή της, λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον ελληνικό λαό που την έκανε «Καίτη Γκρέυ».
Η «Espresso» επικοινώνησε και με τη γνωστή μουσικό παραγωγό και κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, Χρύσα, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός και σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Τον συγκεκριμένο φάκελο και την ύπαρξή του τον γνωρίζω από το 2021, όταν η Καίτη μού τηλεφώνησε και μου ανέφερε πως θα τον δώσει στον φίλο μας Νίκο Νικόλιζα και πως επιθυμεί να ανοίξει μετά τον θάνατό της».
Και ενώ έχουν περάσει 24 ημέρες από τότε που η θρυλική τραγουδίστρια, η λεγόμενη «βασίλισσα του λαϊκού τραγουδιού», όπως τη χαρακτήριζαν οι παλιοί συνάδελφοί της, πέρασε στην αθανασία, με πλήθος κόσμου να την αποχαιρετάει στο τελευταίο «αντίο», το διαδίκτυο εξακολουθεί να ανασύρει οποιοδήποτε παλιό βίντεο με τη λαϊκή ερμηνεύτρια, με τα σχόλια να είναι διθυραμβικά για εκείνη. Η ίδια, μάλιστα, είχε δώσει πολύ καιρό πριν όλες τις λεπτομέρειες για τον τελευταίο αποχαιρετισμό της. Ήθελε ένα συγκεκριμένο μαύρο φόρεμα να της φορέσουν με χρυσή δαντέλα για το τελευταίο «αντίο», αλλά και να της τραγουδήσουν τα δύο εμβληματικά τραγούδια που την καθιέρωσαν, το «Βουνό» και τα «Ξένα χέρια».


