
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από αύριο Δευτέρα αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς οι βροχές δίνουν τη θέση του σε κρύο και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα.
Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει πως από αύριο Δευτέρα 17/02 έρχεται μια νέα κακοκαιρία.
Όπως αναφέρει:
«Επικράτηση εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών όπου ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασιακές τιμές ενδέχεται να δούμε τιμές ακόμη και κοντά στους -12° με -14° βαθμούς με έμφαση τα υπερβόρεια, βορειοδυτικά, βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα όπου θα επικρατήσουν και πολλές ώρες ανέφελου ουράνιου θόλου.
Πολύ πιθανό να παρατηρηθεί το φαινόμενο του ολικού παγετού (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο
Κάνει λόγο και για πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και στην Αττική: «Πολύ αυξημένες οι πιθανότητες για πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιπεδινές – πεδινές περιοχές. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής».
«Υπάρχουν ενδείξεις για δημιουργία νέας χιονοκαιρίας προς την Κυριακή που ίσως έχει μεγαλύτερη ένταση και να αφορά μεγαλύτερη έκταση».