Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 0-4: Άνετο «διπλό» και επιστροφή στην κορυφή για τους «ερυθρόλευκους»

Την επιστροφή του στις νίκες στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε του Πανσερραϊκού στις Σέρρες με 4-0, στο πλαίσιο της 23η αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους», που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που σκόραρε δις (20' πεν., 27'), ενώ το όνομά τους στον πίνακα τον σκόρερ είδαν επίσης οι Τσικίνιο (53') και Μαρτίνς (75').

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας τους 51 βαθμούς και κρατώντας τη διαφορά των δύο πόντων από τη 2η ΑΕΚ, ενώ στον αντίποδα, ο Πανσερραϊκός, ύστερα από τη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Λεβαδειακός επί του Άρη, υποχώρησε στην 11η θέση, έχοντας συγκομιδή 22 βαθμών.

«Καθάρισε» το ματς με συνοπτικές διαδικασίες ο Ελ Κααμπί

Με επιθετικούς προσανατολισμούς ώστε να βρει ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησε στο ματς των Σερρών ο Ολυμπιακός, και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7ο λεπτό, όταν ο Μαρτίνς, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από σουτ του Τσικίνιο και απόκρουση του Κατσίκα, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με το σουτ του Ντέλετιτς σε πρώτο χρόνο να κοντράρει και τον Τζολάκη να μπλοκάρει εν συνεχεία το δυνατό βολέ του Ζελέν εκτός περιοχής.

Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άργησαν πολύ να προηγηθούν, με τον Έσε στο 17' να κερδίζει πέναλτι από τράβηγμα του Πενταυράκη σε μια φάση που είχε κόρνερ ο Ολυμπιακός, με τον Ελ Κααμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση, τον Κατσίκα να αποκρούει και τον Μαροκινό να κάνει το 1-0 παίρνοντας το ριμπάουντ.

Το τέρμα αυτό έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους Πειραιώτες, με τον Έσε στο 24' να απειλεί με σουτ, το οποίο βρήκε στα σώματα, ενώ τρία λεπτά μετά, ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, όταν μετά από σέντρα του Ροντινέι από δεξιά, ο Πάλμα έκανε την προβολή στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Ελ Κααμπί στην επαναφορά να μην χάνει φυσικά την ευκαιρία και με εναέρια κεφαλιά να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, διατηρώντας απόλυτα τον έλεγχο, και στο 37', λίγο έλειψε να γίνει το 0-3, με τον Κατσίκα να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαρτίνς ύστερα από σέντρα του Τσικίνιο, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Πάλμα δοκίμασε την τύχη του από απόσταση στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε κι αυτή στους φιλοξενούμενους, σε ένα παρόμοιο σκηνικό με τη φάση λίγο πριν, με τον Κατσίκα να προβαίνει σε ακόμη μία πολύ σπουδαία απόκρουση σε κεφαλιά του Τσικίνιο μετά από σέντρα του Πάλμα από αριστερά, και το 2-0 να παραμένει εν τέλει έως το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου 45λέπτου.

Στο ίδιο μοτίβο οι «ερυθρόλευκοι», φτάνοντας σε θριαμβευτική επικράτηση

Οι Σερραίοι επανήλθαν στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να αιφνιδιάσουν, δημιουργώντας την πρώτη ενδιαφέρουσα φάση στο δεύτερο 45λεπτο, όταν ο Χατζηστραβός ελίχθηκε ωραία εντός της περιοχής του Ολυμπιακού, βγάζοντας και τη σέντρα για τον Πιρές, όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε να βρει εστία με το κεφάλι στο 49'.

Παρ' όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν να ανησυχούν καθόλου, και στο 53ο λεπτό έκαναν τρία τα τέρματά τους, με τον Τσίκινιο να χρίζεται σκόρερ ύστερα από παράλληλη πάσα του Ζέλσον από δεξιά και ωραία προσποίηση του Έσε, σε μια φάση που ξεκίνησε από ανάποδη κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Ντάβιντσον στον αέρα, με τον παίκτη του Πανσερραϊκού να χτυπά τον Μαροκινό επιθετικό των Πειραιωτών στην προσπάθειά του να κερδίσει την εναέρια μονομαχία.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, και λόγω των απανωτών αλλαγών που ακολούθησαν εκατέρωθεν, οι ρυθμοί έπεσαν κάπως, με τον Μαρτίνς πάντως στο 61' να χάνει τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, σουτάροντας από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος «πήρε το αίμα του πίσω» στο 75ο λεπτό, όταν μετά από ωραίο «μπάσιμο» του Γιάρεμτσουκ από δεξιά, η μπάλα έφτασε σε εκείνον από τον Ουκρανό, με τον Ζέλσον να μην δυσκολεύεται να κάνει το 4-0, επί της ουσίας σε… κενή εστία, «υπογράφοντας» με αυτόν τον τρόπο το τελικό σκορ, αφού άλλες μεγάλες φάσεις δεν υπήρξαν έως το τελευταίο σφύριγμα.

Πανσερραϊκός (Φεράντο): Κατσίκας, Πενταυράκης, Ντέλετιτς (69' Σοφιανός), Χατζηστραβός (84' Μασκανάκης), Τέρζιτς (59' Γκαλβάν), Ζελέν (69' Ομεονγκά), Στάικος (84' Αλρασντί), Πιρές, Βόλνεϊ, Δεληγιαννίδης, Ντάβιντσον

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα (62' Ονιεμαέτσι), Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι, Γκαρθία, Έσε, Τσικίνιο (62' Όρτα), Μαρτίνς (79' Κωστούλας), Πάλμα (62' Παπακανέλλος), Ελ Κααμπί (62' Γιάρεμτσουκ)

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ