Με πόσο ταχίνι την ημέρα πέφτει η χοληστερίνη

Πέρα από την πλούσια, ξηρή γεύση του, το ταχίνι έχει μελετηθεί για τις επιδράσεις του στη χοληστερίνη και στην υγεία της καρδιάς.

Το ταχίνι, μια πυκνή σε θρεπτικά συστατικά πάστα που παρασκευάζεται από αλεσμένους σπόρους σουσαμιού, είναι γνωστό για τον ρόλο του στην μεσογειακή και μεσανατολίτικη κουζίνα.

Ωστόσο, πέρα από την πλούσια, ξηρή γεύση του, το ταχίνι έχει μελετηθεί για τις επιδράσεις του στη χοληστερίνη και στην υγεία της καρδιάς.

Αυτό το άρθρο παραθέτει το διατροφικό προφίλ του ταχινιού, πώς επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης και πώς πρέπει να ενσωματωθεί σε μια υγιεινή για την καρδιά διατροφή για όσους στοχεύουν να διαχειριστούν ή να μειώσουν τη χοληστερίνη τους.

Πώς το ταχίνι επηρεάζει τη χοληστερίνη

1. Πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά για την καρδιά

Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά στο ταχίνι συμβάλλουν στην μείωση της LDL («κακής») χοληστερόλης ενώ αυξάνουν την HDL («καλή») χοληστερόλη.
Μια πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά διατροφή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και βελτιωμένα προφίλ λιπιδίων.

2. Περιέχει φυτοστερόλες που μειώνουν τη χοληστερόλη

Οι σπόροι σουσαμιού, το κύριο συστατικό του ταχινιού, έχουν φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες, φυτικές ενώσεις που μειώνουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στα έντερα.
Η τακτική κατανάλωση φυτοστερολών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL χοληστερόλη κατά 5-15%.

 

Περισσότερα στο onmed.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ