
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια που σημειώθηκε τον Μάιο του 2020 οπότε και βρήκαν τραγικό θάνατο ο 63χρονος μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης ενώ στο εδώλιο κάθεται εκ νέου ο Μανώλης Καλομοίρης.
Η δίκη εκδικάζεται ξανά από την αρχή μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου ενώ σήμερα καταθέτουν οι μάρτυρες.
Πρώτος κατέθεσε ο αστυνομικός που κλήθηκε στο τραγικό συμβάν και περιέγραψε όλα όσα είδε λίγα λεπτά μετά τον καυγά και τους πυροβολισμούς.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι, την επομένη της Πρωτομαγιάς. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.
Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς την οικία του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας. Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν μάταια όμως μεταξύ αυτών και ο άτυχος μαντιναδολόγος.
Στην απολογία του ο 31χρονος είχε αναφέρει: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό.
Πήρα το όπλο μου και βγήκα στο δρόμο όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».
Υπενθυμίζεται πως μετά το διπλό φονικό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχθεί» ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.
Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.
πηγή:cretapost.gr