Έρχεται η Τυλισανή Βεγγέρα σε μια ξεχωριστή βραδιά παράδοσης

Την παραδοσιακή Τυλισανή Βεγγέρα αναβιώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύει το παλιό έθιμο, από το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30, και να παρακολουθήσουν την αναβίωση της παραδοσιακής διαδικασίας παρασκευής της μουσταλευριάς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος καλεί τις γυναίκες του χωριού να φέρουν ό,τι επιθυμούν, ώστε να στρωθεί το «τραπέζι της γειτονιάς», ενώ τα παιδιά προσκαλούνται να παίξουν και να χαρούν την παρέα.

Με ρακί και κέφι θα στηθεί το Τυλισανό ραέτι, θυμίζοντας τις εποχές που οι γειτονιές βεγγέριζαν σαν μια μεγάλη παρέα, ενώ η βραδιά αναμένεται να κυλήσει ζεστά και όμορφα.

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ