Αύριο καθαρίζουμε τις ακτές μαζί – Εθελοντική δράση από το Δίκτυο «Έλα μαζί μας»

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί καθαρίζουν την παραλία κάτω από το Παγκρήτιο Στάδιο σε μια βιωματική εμπειρία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Μια μεγάλη εθελοντική δράση για καθαρές ακτές διοργανώνει το Δίκτυο Σχολείων «Έλα μαζί μας» την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, από τις 12:00 έως τις 15:00, στην παραλία κάτω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό: να προστατεύσουν το θαλάσσιο περιβάλλον και να στείλουν μήνυμα ενεργής συμμετοχής.

Η πρωτοβουλία δεν περιορίζεται σε έναν απλό καθαρισμό παραλίας. Οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, θα ζήσουν μια βιωματική εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καταγράφοντας τα απορρίμματα που συλλέγονται και μαθαίνοντας για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν αποστέλλονται στη HELMEPA, συμβάλλοντας στην παρακολούθηση της ρύπανσης στις ελληνικές ακτές.

Στη δράση θα συμμετέχει και το ΕΛΚΕΘΕ, προσφέροντας επιστημονική υποστήριξη και ενημέρωση στους μαθητές για την παράκτια ρύπανση. Με τον τρόπο αυτό, η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης δίνει το παράδειγμα της συλλογικής προσπάθειας για ένα καθαρότερο μέλλον.

Σημείο συνάντησης: Παραλία κάτω από το Παγκρήτιο Στάδιο («Ταβέρνα τα Καλύτερα»)

Ώρα: 12:00 μ.μ. – 15:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σκανάροντας το QR του ενημερωτικού φυλλαδίου.

Ελάτε όλοι «μαζί μας», να καθαρίσουμε, να καταγράψουμε και να μάθουμε πως η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από τη δική μας πράξη.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ