
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κάλεσε σε κοινό μέτωπο όλων των φορέων και πολιτών για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας στο νησί, μιλώντας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στα Βορίζια.
Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι η Κρήτη χρειάζεται ενότητα πέρα από κομματικές και κοινωνικές διαφορές, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια ήδη επεξεργάζεται ολοκληρωμένη πρόταση προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για πρόγραμμα δράσεων στις περιοχές όπου παρατηρείται υψηλή παραβατικότητα. «Με την πίεση όλων μας μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη μελέτη που εκπονήθηκε το 2022 από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης, σημείωσε ότι τα συμπεράσματά της αποτυπώνουν τη σημερινή πραγματικότητα και ότι ήδη προετοιμάζεται η συνέχιση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης σε συνεργασία με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε δημόσια τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Νίκο Σπυριδάκη και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. για το έργο τους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών. «Πρέπει να διεκδικούμε εμείς από την κεντρική εξουσία να έχουμε τους αξιωματικούς και τα στελέχη που χρειάζεται η Κρήτη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιτελούν «εξαίρετη δουλειά σε δύσκολες στιγμές».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και μέλη της Εκκλησίας.


