Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζαρού επισκέφθηκαν τον Τοίχο Καλοσύνης

Το πρόσφατο δημιούργημα του τοίχου καλοσύνης, ειχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν προχτές οι μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζαρού.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καλοσυνης που εορτάζεται στις 13 κάθε Νοέμβρη, οι μικροί μαθητές συνοδεία της δασκάλας τους, βρέθηκαν στον τοίχο καλοσύνης, όπου άφησαν διαφορά είδη , συμμετεχοντας βιωματικά σε αυτήν τη διαδικασία!
Όπως ανέφερε η δασκάλα της τάξης :
“Δημιουργήσαμε τον Τοίχο της Καλοσύνης για να διδάξουμε στα παιδιά πως η προσφορά και η ενσυναίσθηση είναι αξίες που χτίζονται μέσα από μικρές, απλές πράξεις. Θέλουμε να καταλάβουν πως η καλοσύνη δεν είναι μόνο λέξη, αλλά τρόπος ζωής που ενώνει και δυναμώνει την κοινότητα. Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά μαθαίνουν να νοιάζονται, να συνεργάζονται και να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη από φως και ανθρωπιά!
Μάλιστα, οι ίδιοι οι μαθητές μετεβησαν πρόσφατα στο σημείο , αφήνοντας οι ίδιοι κάτι συμβολικά και να συμμετείχαν βιωματικά!”
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του Τοίχου Καλοσύνης, Στεφανος Ζαχαριουδάκης και Μαρίνα Καργάκη :
“Όποιος επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια, μπορεί να αφήσει στον Τοίχο της Καλοσύνης τρόφιμα, ρούχα ή είδη πρώτης ανάγκης για όσους τα χρειάζονται. Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.
Ενθαρρύνουμε γονείς, μαθητές και μέλη της κοινότητας να συμμετέχουν ενεργά, προσφέροντας με όποιον τρόπο μπορούν — είτε με είδη ανάγκης είτε με μηνύματα καλοσύνης. Έτσι τα παιδιά βλέπουν στην πράξη πώς η αλληλεγγύη γίνεται μάθημα ζωής!”

 

Τα Νέα της Πάνω Ρίζας

 

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ