Χανιά: Εκπυρσοκρότηση όπλου φρουρού στο Νοσοκομείο – Αναστάτωση στη φύλαξη κρατουμένου

Όπλο εξωτερικού φρουρού των φυλακών Αγυιάς εκπυρσοκρότησε κατά την αλλαγή βάρδιας στο Νοσοκομείο Χανίων, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όταν το υπηρεσιακό όπλο εξωτερικού φρουρού των φυλακών Αγυιάς εκπυρσοκρότησε τη στιγμή της αλλαγής βάρδιας για τη φύλαξη επικίνδυνου κρατουμένου. Η σφαίρα καρφώθηκε σε γυψοσανίδα, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος που φυλάσσεται στο νοσοκομείο εκτίει ποινή για υποθέσεις ναρκωτικών και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική μετά από σοβαρό αυτοτραυματισμό, καθώς είχε καταπιεί τζάμια εντός των φυλακών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από έξι μήνες είχε νοσηλευτεί ξανά, όταν είχε καταπιεί μαχαίρι.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το σημερινό περιστατικό δεν συνδέεται με ενέργεια του κρατουμένου. Οι ακριβείς συνθήκες της εκπυρσοκρότησης διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, με έμφαση στον έλεγχο του οπλισμού και στον τρόπο τήρησης των διαδικασιών ασφαλείας.

 

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ