Σημαντικές παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κρήτης δρομολογούνται μετά τη συνάντηση του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια. Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι στο Ηράκλειο θα κατασκευαστεί νέα κολυμβητική δεξαμενή, ένα έργο που χαρακτηρίστηκε ως «λύση σε πρόβλημα πολλών ετών» για την τοπική κοινότητα της κολύμβησης. Το έργο θα δημοπρατηθεί με την τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας και θα ενταχθεί στο νέο ΕΠΑ του Υπουργείου Αθλητισμού.
Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η πορεία του έργου για το νέο ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας, προϋπολογισμού 1.300.000 €. Το έργο είχε καθυστερήσει λόγω ενστάσεων, όμως πλέον η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και το έργο προχωρά. Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και η αναβάθμιση της υπάρχουσας πισίνας του ΕΑΚΗ, προϋπολογισμού 300.000 €, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση λειτουργικών προβλημάτων και την αναβάθμιση των συνθηκών προπόνησης.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα και πως η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης είναι απαραίτητη για την άμεση υλοποίηση έργων σε κάθε δήμο του νησιού. Επισήμανε επίσης πως θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου για την εξειδίκευση των αναγκών σε επιπλέον εγκαταστάσεις που ζητά ο Δήμος.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού επιτρέπει την προώθηση έργων που είναι κρίσιμα για το σύνολο της Κρήτης. Η Περιφέρεια ανέλαβε ήδη τη μελέτη για τη νέα κολυμβητική δεξαμενή, ενώ προγραμματίζονται και άλλες αθλητικές παρεμβάσεις σε δήμους του νησιού, με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στον αθλητισμό.
