Χιονοπτώσεις καταγράφονται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα του Δήμος Χερσονήσου, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα και να επηρεάζουν βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, χιόνι πέφτει στους δρόμους:
Σταλίδα – Μοχός
Μάλια – Κράσι
Από τη διακλάδωση Κρασίου έως την είσοδο του Οροπέδιο Λασιθίου

Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων, με τον Δήμο να καλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Η Πολιτική Προστασία Δήμου Χερσονήσου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, με στόχο τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας και την προστασία των πολιτών.
Ο Δήμος Χερσονήσου τονίζει ότι θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις εφόσον υπάρξει μεταβολή της κατάστασης ή ανάγκη για πρόσθετα μέτρα.

