Τμήματα αποκολλήθηκαν και κατέρρευσαν από το Μέγαρο Κοθρή στο Ηράκλειο, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (12/1), προκαλώντας ανησυχία, καθώς εκείνη την ώρα κινούνταν πεζοί στο σημείο. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας έσπευσαν άμεσα και απέκλεισαν την περιοχή για λόγους ασφαλείας
Κατάρρευση τμημάτων από το Μέγαρο Κοθρή στο Ηράκλειο σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (12/1), προκαλώντας αναστάτωση σε περαστικούς που κινούνταν εκείνη την ώρα στην περιοχή.
Ευτυχώς, από την πτώση δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο επικράτησε έντονη ανησυχία, καθώς στο σημείο περνούσαν πεζοί τη στιγμή που αποκολλήθηκαν τμήματα του κτιρίου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι προχώρησαν σε ρυθμίσεις για την ασφάλεια των πολιτών, κατευθύνοντας τους πεζούς σε ασφαλές σημείο και αποτρέποντας τη διέλευσή τους από το επικίνδυνο τμήμα του δρόμου, υπό τον φόβο νέας πτώσης υλικών. Λίγη ώρα αργότερα, αποκλείστηκε και το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και τον περασμένο Μάιο, όταν –μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο πρωινός σεισμός της Πέμπτης (22/05)– είχε ληφθεί απόφαση για προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στην οδό Επιμενίδου, από τη διασταύρωση με την οδό Πατρός Αντωνίου έως την 25ης Αυγούστου, λόγω κινδύνου κατάρρευσης.
Τότε, η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω παρακαμπτήριων οδών, με εκτροπή προς τη Λεωφόρο Βύρωνος από τις οδούς: Ευρώπης, Κορωναίου, Σαπφούς, Δουκός Μποφόρ, Νεάρχου, Σοφοκλή Βενιζέλου και Μονής Αγκαράθου.
