«Παραγγελιά» η έκρηξη του μεσιτικού στα Χανιά- Είχε διατελέσει και Δήμαρχος ο ηθικός αυτουργός

Πρώην δήμαρχος στη Ρωσία φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τον εμπρησμό μεσιτικού γραφείου στον Αποκόρωνα στα Χανιά, που σημειώθηκε στις 19 Ιανουαρίου.

Στο επίκεντρο των ερευνών για τον εμπρησμό του μεσιτικού γραφείου στα Χανιά, βρίσκεται ο 78χρονος υπήκοος Ρωσίας, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την βομβιστική επίθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνδρας έχει διατελέσει δήμαρχος σε αστικό κέντρο της Ρωσίας, καθώς και στέλεχος κρατικού υπουργείου.

Πριν από σχεδόν 1 μήνα, ο 78χρονος φέρεται να προσέλαβε τρεις βομβιστές και να τους καθοδήγησε, ώστε να προχωρήσουν στον εμπρησμό μεσιτικού γραφείου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από χώρο που συνδέεται με την πρώην σύντροφό του.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, φαίνεται μια λάμψη που πρόκειται για την έκρηξη. Ενώ στη συνέχεια δύο άτομα τα οποία φαίνονται να τρέχουν, να φεύγουν από το σημείο που έχουν τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Η εν λόγω υπόθεση θεωρείται σοβαρή από την Ελληνική Αστυνομία γιατί φαίνεται να πατάει σε μία πλατφόρμα συνεννοήσεων της ρωσικής μαφίας ευρύτερη και φαίνεται κάποια απ’ αυτά τα άτομα να σχετίζονται και με άλλες ενέργειες πιθανόν στη Βόρεια Ελλάδα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ηλικίας 21, 24 και 25 ετών. Ο 25χρονος κατάγεται από τα Χανιά, ενώ οι δύο νεότεροι κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (11.02.2026) ενώπιον του ανακριτή. Μέχρι στιγμής, ο 78χρονος που φέρεται να αποτελεί τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης δεν έχει συλληφθεί.

Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που αφορούν εμπρησμό, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, πρόκληση φθορών και σύσταση συμμορίας. Την εξιχνίαση της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων, η οποία συνεχίζει τις έρευνες και εκτός Κρήτης, διερευνώντας πιθανές διασυνδέσεις με ευρύτερα εγκληματικά δίκτυα.

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ