
Μία αναμέτρηση γεμάτη φάσεις και γκολ εκτυλίχθηκε στο γήπεδο της Νεάπολης για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τις δύο ομάδες να βγαίνουν ισόπαλες με 2-2, παίρνοντας από έναν βαθμό.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι Κρητικοί μπήκαν «φουριόζοι» στο ματς και έκαναν γρήγορα το 0-2 στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι ήλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και σταδιακά άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Στο 19ο λεπτό μείωσαν σε 1-2 και πήγαν στα αποδυτήρια με καλή ψυχολογία.
Στο δεύτερο μέρος, η Κηφισιά είχε μόνιμα την κατοχή της μπάλας και πίεζε συνεχώς, με τους παίκτες του Χρήστου Κόντη να είναι «ταμπουρωμένοι» στην περιοχή τους και να απομακρύνουν συνεχώς τις επιθετικές ενέργειες των παικτών του Σεμπάστιαν Λέτο. Η μπάλα «δικαίωσε» τους γηπεδούχους στο 73′, όπου έκαναν και το 2-2, ενώ στο τέλος ήταν αυτοί που πίεζαν για τρίτο τέρμα.
Με την νίκη
Γκολ και θέαμα από τις δύο ομάδες
Στην πρώτη φάση του ματς στο 3′, ο ΟΦΗ έκλεψε την μπάλα κοντά στην μεσαία γραμμή, ο Τιάγκο Νους είδε το ανέβασμα του Ανδρούτσου και με όμορφη πάσα του έδωσε πάρε-βάλε γκολ. Ο Έλληνας άσος ήταν ψύχραιμος μέσα στην περιοχή και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Ραμίρεζ, διαμορφώνοντας το 0-1.
Οι Κρητικοί συνέχισαν να απειλούν με αντεπιθέσεις, ο Νους πήρε μια πάσα στα αριστερά και βρήκε τον Αθανασίου που έκανε το overlap, ο Έλληνας αριστερός οπισθοφύλακας γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Φούντας με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 0-2 στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.
Στο 15′ ο Αντόνισε έκανε σέντρα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Σιμόν βρήκε την μπάλα με έναν ανορθόδοξο τρόπο, με την ίδια να παίρνει ψηλοκρεμαστή τροχιά και τον Χριστογεώργο να απομακρύνει εύκολα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, είχαμε την καλύτερη φάση για τους γηπεδούχους, με τον Πόμπο να βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Μίγιτς, αλλά αυτός δεν έπιασε καλά το σουτ και πλάσαρε πάνω στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Στο 19′ ο Αμανί στάθηκε αρκετά τυχερός, καθώς έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κρίζμανιτς και άλλαξε πορεία, αφήνοντας «άγαλμα» τον Χριστογέωργο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, 1-2 η Κηφισιά.
Στο 45+7 ο Λαρουσί της Κηφισιάς έκανε μια κούρσα από τα αριστερά, πέρασε τρεις παίκτες και έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ, αλλά κανείς δεν βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας και έτσι αυτή κατέληξε άουτ.
Στο 47′ συνδυάστηκαν οι δύο αλλαγές του Σεμπάστιαν Λέτο, με τον Ρούμπεν Πέρεθ να περνά μια πάσα στην περιοχή στον Θεοδωρίδη, αυτός πλάσαρε αλλά η μπάλα πήγε ψηλά άουτ.
Στο 54′ η Κηφισιά πραγματοποίησε μια όμορφη επίθεση, ο Πόμπο πέρασε μια πάσα προς τα αριστερά για τον Λαρουσί, αυτός με το εξωτερικό βρήκε στην περιοχή τον Αντόνισε, αλλά ο εξτρέμ από το Κουρασάο έπιασε ένα «χλιαρό» τακουνάκι που κατέληξε στην αγκαλιά του Χριστογεώργου.
Στο 66′ ο Ισπανός Πόμπο έπιασε ένα σουτ αρκετά έξω από την περιοχή με την μπάλα να είναι στον αέρα, αλλά ο Χριστογεώργος μπλόκαρε με δύο προσπάθειες.
Στο 73′ ο Πόμπο των γηπεδούχων έκανε πάσα-«ξυραφιά» στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, ο Νούνελι έκανε την κούρσα, πλάσαρε όμορφα με το δεξί με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας, αλλά ο Θεοδωρίδης πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-2.
Στο 81′ είχαμε την πρώτη ευκαιρία του ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος. Ο Κωστούλας σηκώθηκε μόνος του στο ύψος της περιοχής ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.
ΚΗΦΙΣΙΑ: Ραμίρες, Σιμόν, Πέτκοφ, Έμπο (46′ Πέρεθ), Μαϊντάνα (45+3′ Λαρουσί), Σόουζα, Πόμπο, Αντονίσε (71′ Μπένι), Αμανί (71′ Χριστόπουλος), Νάνελε, Μίγιτς (46′ Θεοδωρίδης)
ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Αθανασίου, Κρίζμανιτς, Πούγγουρας, Κωστούλας, Ανδρούτσος, Αποστολάκης (68′ Γκονθάλεθ), Κανελλόπουλος (81′ Βούκοτιτς), Νους, Φούντας (81′ Ρομάνο), Ισέκα (69′ Θεοδοσουλάκης)


