Εντός δύο εβδομάδων αναμένεται να «πέσουν» οι υπογραφές, μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και ιδιώτη για την καθαριότητα.
Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, σήμερα (18/05) απεστάλη η πρόσκληση προς τον ανάδοχο του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για την καθαριότητα, προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.
Κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων 15 ημερών, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το μεικτό σύστημα της καθαριότητας.
Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής προβλέπει τη λειτουργία ενός μεικτού συστήματος με ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και ανάθεση συγκεκριμένων καθηκόντων σε εξωτερικό συνεργάτη (ο οποίος θα προσφέρει στον μηχανισμό καθαριότητας 151 άτομα προσωπικό, 16 οχήματα διαφόρων κατηγοριών, δεκάδες μηχανήματα και εξοπλισμό) και ειδικότερα: Την πλήρη αποκομιδή των ανακυκλώσιμων από το σύνολο του Δήμου. Την πλήρη και άμεση απομάκρυνση των ογκωδών και των πρασίνων αποβλήτων από το σύνολο του Δήμου. Τις Υπηρεσίες Καθαριότητας στην 1η Δημοτική Κοινότητα συμπεριλαμβανομένων των Ενετικών Τειχών και της ευρείας χερσαίας ζώνης από το Παγκρήτιο Στάδιο μέχρι την Νέα Αλικαρνασσό.
Η αναδιάταξη αυτή αναθέτει στο επιχειρησιακό εκτελεστικό σκέλος στην Υπηρεσία Καθαριότητας: Την αποκομιδή των σύμμεικτων απορριμμάτων, από το σύνολο του Δήμου, πέραν της 1ης Δημοτικής Κοινότητας. Τον οδοκαθαρισμό επίσης στο σύνολο του Δήμου πέραν της 1ης Δημοτικής Κοινότητας. Τον επιτελικό ρόλο διαρκούς σχεδιασμού, ανασχεδιασμού, ελέγχου και εποπτείας του συνόλου των Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου των υπηρεσιών του εξωτερικού συνεργάτη.


