Συνάντηση με Μητσοτάκη ή μπλόκα στην καρδιά του καλοκαιριού

Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, στέλνοντας αυστηρό τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ξεκαθαρίζουν ότι ο κύκλος των άκαρπων επαφών με τα αρμόδια υπουργεία έκλεισε οριστικά και ζητούν άμεση συνάντηση αποκλειστικά με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιούν με πρωτοφανή μπλόκα σε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια μέσα στον Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμούν να πλήξουν τον τουρισμό.

Τα 3 «αγκάθια» που ανάβουν φωτιές

Οι κτηνοτρόφοι όλης της Κρήτης που συναντήθηκαν σήμερα στην Ένωση Ηρακλείου  χαρακτηρίζουν τις πρόσφατες πληρωμές «άθλιες και καταστροφικές». Σύμφωνα με τους ίδιους, το 40% των παραγωγών έχει μείνει εντελώς απλήρωτο, ενώ καταγγέλλουν τη δράση εταιρειών που μοίρασαν «μούφα» πιστοποιητικά, πετώντας εκτός ενισχύσεων τους πραγματικούς κτηνοτρόφους.

Λόγω οικονομικής αδυναμίας να καταθέσουν αντιρρήσεις σε δασικούς χάρτες και Κτηματολόγιο, χιλιάδες παραγωγοί βλέπουν τις πατρογονικές τους εκτάσεις να περνούν στο Δημόσιο. Καταγγέλλουν ότι στόχος είναι «να γεμίσει η Κρήτη φωτοβολταϊκά».

Ζητούν από το κράτος να καλύψει το κόστος για την υποχρεωτική τοποθέτηση ενδοστομαχικών βόλων στα ζώα, ενώ κάνουν λόγο για «φιάσκο» στα προγράμματα Νέων Αγροτών, όπου κινδυνεύουν να χαθούν 55 εκατ. ευρώ.

Η απειλή της κάλπης

Οι κτηνοτρόφοι ξεκινούν άμεσα λαϊκές συνελεύσεις σε όλο το νησί για να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στέλνουν και σαφές πολιτικό μήνυμα, προειδοποιώντας την κυβέρνηση με βαρύ τίμημα στις επόμενες εκλογές. «Το μεγάλο συλλαλητήριο θα το δει ο κύριος Μητσοτάκης στις εκλογές», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ