Μία δυνητικά επικίνδυνη φωτιά αποτράπηκε στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, έπειτα από την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών και την επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 26χρονου υπηκόου Αιγύπτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να επιχείρησε να προκαλέσει φωτιά σε μικρό αλσύλλιο απέναντι από το πρώην λούνα παρκ, σε ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο τμήμα της πόλης.
Τις ύποπτες κινήσεις του αντιλήφθηκε πολίτης που βρισκόταν στην περιοχή και ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές. Ακολούθησε συντονισμένη επέμβαση του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Ηρακλείου (Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) και αστυνομικών, που προχώρησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη του 26χρονου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συλληφθείς φέρεται να επιχείρησε δύο φορές να βάλει φωτιά στο σημείο. Η πρώτη απόπειρα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ κατά τη δεύτερη εκδηλώθηκαν περιορισμένες φλόγες σε έκταση με καλάμια.
Η φωτιά έγινε εγκαίρως αντιληπτή και κατασβήστηκε προτού επεκταθεί και δημιουργήσει κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή.
Την προανάκριση έχει αναλάβει το Α.Κ.Α.Ε.Ε. Ηρακλείου (Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού), το οποίο εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.
Ο 26χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αυτόφωρο, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία.
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google
