Μοναδικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σε όλες τις ισπανικές πόλεις, μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου από τους Ισπανούς. Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν!
Από νωρίς πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να δουν τον τελικό στις γιγαντοθόνες που είχαν στηθεί. Έτσι, με το τελικό σφύριγμα ξεχύθηκαν στους δρόμους και το πάρτι ξεκίνησε.
Vibes are high in Madrid after Spain won its second FIFA World Cup title 🏆 pic.twitter.com/Zt6s3cpPQD
— FOX Sports (@FOXSports) July 19, 2026
Ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων στην Ισπανία
Δε φτάνει όμως μόνο το ολονύχτιο γλέντι στο οποίο επιδόθηκαν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Εθνική Ομάδα της Ισπανίας θα γιορτάσει τη δεύτερη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους δρόμους της Μαδρίτης.
Η αποστολή της Ισπανίας αναμένεται να προσγειωθεί στην ισπανική πρωτεύουσα αργά το μεσημέρι της Δευτέρας. Στη συνέχεια όλοι τους θα μεταβούν στο Βασιλικό Παλάτι όπου στις 17.30 θα γίνει η επίσημη υποδοχή τους.
Έπειτα το πούλμαν με τους παίκτες θα παρελάσει στους κεντρικούς δρόμους της Μαδρίτης. Πέρα από τον Ντε λα Φουέντε και τους παίκτες του στην γιορτή θα συμμετάσχουν και μέλη της ομάδας που κατέκτησε το Μουντιάλ το 2010. Μάλιστα, ένας από αυτούς θα είναι και ο παρουσιαστής της βραδιάς, ο λόγος για τον Πέπε Ρέινα.
Πέρα από τον σπουδαίο τερματοφύλακα στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν οι Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Πικέ, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο, Βίγια, Τόρες, Φάμπρεγας, και φυσικά ο ήρωας του 2010, Αντρές Ινιέστα.
Ντελίριο ενθουσιασμού
Η Ισπανία ήταν κυρίαρχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ απέναντι στην Αργεντινή και λυτρώθηκε στην παράταση, με τον Φεράν Τόρες να «εκτελεί» τον ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή Εμιλιάνο Μαρτίνες και να υπογράφει το 1-0 που χάρισε στη «Φούριας Ρόχας» το δεύτερο Μουντιάλ στην ιστορία της.
Στη Μαδρίτη και όλη την Ισπανία επικρατεί ντελίριο ενθουσιασμού για την ομάδα-όνειρο που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στις ΗΠΑ.
Πλήθη οπαδών, ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές κόκκινες φανέλες της εθνικής ομάδας, κατέκλυσαν χθες το Paseo de Recoletos κατευθυνόμενοι προς την πλατεία Cibeles, το παραδοσιακό σημείο συνάντησης για τους εορτασμούς της εθνικής ομάδας της Ισπανίας και των οπαδών της. Οι οπαδοί φώναζαν «Campeones, campeones!» (Πρωταθλητές, πρωταθλητές!).
Στο Movistar Arena
Στο μεταξύ, το Movistar Arena έζησε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη συλλογικής τρέλας. 15.000 άνθρωποι σχημάτισαν ένα «κόκκινο κύμα» στο γήπεδο της Μαδρίτης, ξεσπώντας σε τραγούδια, δάκρυα και αγκαλιές σε μια γιορτή με το «Superestrella» της Aitana να παίζει από τα μεγάφωνα. «Ζήτω η Ισπανία, είμαστε πρωταθλητές».
Η μπάλα κυλούσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά το επίκεντρο του ενθουσιασμού μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στο κέντρο της Μαδρίτης.
Ο Δήμος, εκμεταλλευόμενος το παγκόσμιο γεγονός, εγκατέστησε γιγαντοοθόνες σε όλη την πρωτεύουσα, με αυτή του Movistar Arena να είναι η μεγαλύτερη και το νευραλγικό κέντρο των εορτασμών. Οι 15.000 διαθέσιμες θέσεις εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά, μετατρέποντας το γήπεδο σε μια ανθρώπινη θάλασσα από κόκκινες φανέλες, που ζητωκραύγαζαν από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Πηγή: neakriti.gr
