Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Αυγούστου στην περιοχή του Φοίνικα, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας. Το περιστατικό εξελίχθηκε σε επεισόδιο με ξυλοδαρμό 60χρονου και επίθεση σε αστυνομικούς.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από σχετική κλήση. Σύμφωνα με την καταγγελία, πέντε άνδρες ηλικίας από 27 έως 42 ετών είχαν επιτεθεί στον 60χρονο Ιρανό, ο οποίος προηγουμένως τους είχε κάνει παρατήρηση για την έντονη φασαρία.
Κατά την άφιξη των αστυνομικών, οι πέντε άνδρες φέρονται να τους εξύβρισαν και να τους απείλησαν, ενώ δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις τους. Στη συνέχεια κινήθηκαν εναντίον τους και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, επιχειρώντας παράλληλα να απομακρυνθούν από το σημείο.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις από τους εμπλεκόμενους, ενώ ένας 40χρονος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.
Από το επεισόδιο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ σημειώθηκαν και μικρές ζημιές σε υπηρεσιακό όχημα.
Κατά την αστυνομική έρευνα στην περιοχή εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 15 κυνηγετικά φυσίγγια, καθώς επίσης ένα ηχείο, ένας ενισχυτής και ένας μείκτης.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς. Σε βάρος των συλληφθέντων αποδίδονται, κατά περίπτωση, αδικήματα όπως βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ελευθέρωση φυλακισμένου και διατάραξη κοινής ησυχίας.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής Αρχής.
Πηγή: neakriti.gr

