Νέο Δημοτικό Σχολείο στο Γάζι ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Συνάντηση με Αντιδημάρχους

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρίνα Βογιατζή και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Βαγγέλη Παρασύρη

Την ανάγκη για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στη σχολική στέγη του Δήμου Μαλεβιζίου, λόγω της πληθυσμιακής και οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής, έθεσε στο επίκεντρο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου συναντήθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρίνα Βογιατζή και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Βαγγέλη Παρασύρη, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου
«Στο πλαίσιο των δράσεων και παρεμβάσεών μας, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Μαλεβιζίου, κα. Μαρίνα Βογιατζή και κ. Βαγγέλη Παρασύρη αντίστοιχα.

Τα θέματα της συνάντησης ήταν όλα τα σημαντικά ζητήματα που άπτονται της σχολικής στέγης και της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Από την αρχή της συζήτησης, τονίστηκε το γεγονός ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου βρίσκεται στην τέταρτη θέση με θετικό ισοζύγιο μεταξύ γεννήσεων και θανάτων, που αυτό πρακτικά σημαίνει την οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Συνεπώς, απαιτείται μακρόπνοος σχεδιασμός για τη σχολική στέγη που να αντιστοιχεί στις ανάγκες σε βάθος χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίσαμε την ανάγκη δημιουργίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των όμορων σχολικών μονάδων. Ακόμη, στη μετεγκατάσταση σε νέα κτίρια όπως του 1ου Νηπιαγωγείου Γαζίου και Καλεσών.

Αναφερθήκαμε στη συντήρηση, στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και τον καλλωπισμό των σχολικών μονάδων που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου. Στο σημείο αυτό, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι δήλωσαν ότι έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να εκτελούνται εργασίες συντήρησης στην πλειονότητα των σχολικών μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, επισημάναμε την ανάγκη να είναι έτοιμες οι δύο υπό κατασκευή αίθουσες και η διαμόρφωση του χώρου στο 1ο Νηπιαγωγείο Γαζίου πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Όπως, επίσης, να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία με βάση τα αιτήματα των συλλόγων διδασκόντων (1ο Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας, Δημοτικά Σχολεία Κρουσώνα, 3ο και Νηπιαγωγείο Αγ. Μαρίνας, Δ.Σ. Καλεσών κ.ά.).

Υπογραμμίστηκε, δε, και από τις δύο πλευρές ότι το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» της Κυβέρνησης για τον καλλωπισμό των σχολικών μονάδων δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, καθώς έχει μικρό προϋπολογισμό. Είναι ενδεικτικό ότι καμία σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαλεβιζίου δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα, παρά τις προτάσεις που υπήρξαν.

Τέλος, για το ζήτημα της σχολικής καθαριότητας, είναι θετικό το γεγονός ότι υπογράφτηκαν 37 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Δηλαδή, δεν υπάρχει καμία σχολική καθαρίστρια με μειωμένο ωράριο. Είναι αυτονόητο ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε μόνιμο και σταθερό προσωπικό στη σχολική καθαριότητα».

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ