Τηλεφωνικές απάτες: Νέο «χτύπημα» στο Ηράκλειο – Θύματα δύο ηλικιωμένες

Νέα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων καταγράφηκαν στο Ηράκλειο, με επιτήδειους να χρησιμοποιούν ξανά το πρόσχημα των δήθεν υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ
Δύο γυναίκες, 86 και 81 ετών, κατήγγειλαν την Πέμπτη στην Αστυνομία ότι άγνωστοι επικοινώνησαν μαζί τους τηλεφωνικά και προσποιήθηκαν ότι εργάζονται στον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι δράστες υποστήριξαν πως είχε εντοπιστεί σοβαρή βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σπιτιών τους και πως απαιτούνταν άμεσος έλεγχος.

Με αυτό το πρόσχημα, κατάφεραν να τις πείσουν να συγκεντρώσουν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας και να τα τοποθετήσουν σε σακούλες έξω από τις κατοικίες τους.

Στη συνέχεια, συνεργοί των απατεώνων πέρασαν από τα συγκεκριμένα σημεία και παρέλαβαν τις σακούλες, χωρίς οι δύο γυναίκες να αντιληφθούν ότι είχαν εξαπατηθεί. Οι δράστες αναζητούνται από τις αρχές.

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν τις δύο υποθέσεις, ενώ για ακόμη μία φορά εφιστούν την προσοχή των πολιτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, σε τηλεφωνήματα από αγνώστους που ζητούν χρήματα ή τιμαλφή με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Πηγή: neakriti.gr

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ