Στη Δικαιοσύνη οδηγείται υπόθεση παράβασης της κυνηγετικής νομοθεσίας που αποκαλύφθηκε στο Οροπέδιο Καθαρού, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026, όταν οι Θηροφύλακες, στο πλαίσιο ελέγχων στην περιοχή, σταμάτησαν διερχόμενο όχημα.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν τρεις θηρευμένοι λαγοί, αριθμός που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο κάρπωσης του συγκεκριμένου είδους ανά κυνηγό και ανά κυνηγετική έξοδο.
Μετά τη διαπίστωση της παράβασης, κατασχέθηκαν οι τρεις λαγοί, ένα κυνηγετικό όπλο και τέσσερα φυσίγγια, ενώ στον ελεγχόμενο επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε να υπογράψει και να παραλάβει το πρόστιμο.
Οι Θηροφύλακες επικοινώνησαν στη συνέχεια με την αρμόδια Εισαγγελία και, κατόπιν σχετικής συνεννόησης, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος.
Για το περιστατικό ακολουθείται πλέον η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία.
Πηγή: iraklionews.gr
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google


