Σε έκτακτη ανακοίνωση, έπειτα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κακοκαιρία και τις κατολισθήσεις, ο δήμος Μαλεβιζίου ανακοίνωσε:
Την προσοχή των οδηγών που κινούνται στην περιοχή του Φόδελε εφιστά η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου όπου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της πυκνής χαλαζόπτωσης έκλεισε νωρίτερα ο ΒΟΑΚ.
Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Άρης Σαλούστρος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φόδελε Γιάννης Φακουκάκης με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και τεχνικά μέσα του Δήμου, μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και η τροχαία του ΒΟΑΚ με μεγάλη δύναμη.
Αυτή τη στιγμή δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Ηράκλειο – λίγο νωρίτερα είχε δοθεί το ρεύμα προς Ρέθυμνο – και τα μηχανήματα θα παραμείνουν στην περιοχή για όσο χρειαστεί έτσι ώστε να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στο επαρχιακό δίκτυο, αφού κατολισθήσεις έχουν γίνει και στον δρόμο που οδηγεί στο Φόδελε, γι’ αυτό και οι οδηγοί που μετακινούνται θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.


