Κορωνοϊός: “Συναγερμός” στον Άγιο Νικόλαο – 50 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αποψινές ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ και τον Νίκο Χαρδαλιά

Εντείνεται η ανησυχία στον Άγιο Νικόλαο καθώς τα κρούσματα αρχίζουν και παίρνουν μορφή «χιονοστιβάδας».

Μετά την επιβεβαίωση από το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Αντώνη Ζερβό ότι σήμερα διαπιστώθηκαν επιπλέον 12 κρούσματα στον παιδικό βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας και πλέον συνολικά τα κρούσματα φθάνουν τα 22,  μιλώντας στο neakriti η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου του ΕΟΔΥ Αθηνά Καρπούζη, ανέφερε ότι πλέον τα κρούσματα φθάνουν σε σύνολο τα 50.

Αναλυτικότερα  από τα 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 20 έχουν διαγνωστεί στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και αφορούν σε γενικό πληθυσμό, 20 στον βρεφονηπιακό – παιδικό σταθμό της Αμμούδας (15 εργαζόμενοι και 5 παιδιά)  και 10 στα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια.

Επίσης σύμφωνα με την κ. Καρπούζη , πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η διενέργεια των μαζικών rapi test με την μέθοδο του drive through, αλλά και η διενέργεια μαζικών ελέγχων και στα υπόλοιπα τμήματά του συγκροτήματος του παιδικού – βρεφονηπιακού σταθμού της Αμμούδας αλλά και των δημοτικών σχολείων όπου έχουν διαγνωστεί θετικά κρούσματα

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί , όπως είναι φυσικό έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας , ο ΕΟΔΥ ενώ τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στην αποψινή ενημέρωση του υπουργείου και στις ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικο Χαρδαλιά.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε , σύσκεψη παρουσία τοπικών υγειονομικών αρχών, με έντονη την ανησυχία και με δεδομένο ότι και σήμερα πάρθηκαν δείγματα , τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 3 νοσηλεύτριες διαγνώστηκαν θετικές στην Covid -19, μετά από rapid tests στα οποία υπεβλήθησαν ενώ όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα σε μαθητή στην Πέμπτη τάξη στο 3ο δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου όπου και εκεί θα ακολουθηθούν όλα όσα ορίζει το υγειονομικο πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό παραμένει το ΣΤ2 του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, καθώς θετικός βρέθηκε ένας μαθητής ενώ σε αναστολή λειτουργίας έχει προχωρήσει το 1ο νηπιαγωγείο καθώς θετική στον ιό διαγνώστηκε μια νηπιαγωγός.

Σε κάθε περίπτωση, τα αυξανόμενα κρούσματα προκαλούν ανησυχία στη κοινωνία του Αγίου Νικολάου με τις αρχές να κάνουν έκκληση οι πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

ΠΗΓΗ: www.neakriti.gr

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ