Αυτοψίες πραγματοποίησε ο ΕΛΓΑ Κρήτης στα αμπέλια που χτυπήθηκαν από τους ισχυρούς νοτιάδες της Κυριακής διαπιστώνοντας πρόβλημα σε αρκετές περιοχές στη βόρεια ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Όπως μας είπε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Νίκος Δασκαλάκης, οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται σε Αρχάνες, Τέμενος, σε περιοχές όπως ο Άγιος Σύλλας, οι Δαφνές, οι Βασιλειές αλλά και στο Μαλεβίζι.
Όπου τα αμπέλια ήταν εκτεθειμένα στο νοτιά το μέγεθος των ζημιών είναι μεγαλύτερο. Σύμφωνα με τον κ Δασκαλάκη όσοι αμπελουργοί έχουν υποστεί καταστροφή στα αμπέλια τους πάνω από 25% θα πρέπει να προβούν σε δηλώσεις για να αποζημιωθούν.
Ήδη από τους δήμους έχουν γίνει αναγγελίες ενώ κλιμάκια του ΕΛΓΑ έκαναν αυτοψία και διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα ώστε να κινήσουν τις διαδικασίες για να μπορέσουν οι πληγέντες να λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google


