Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση του σοβαρού τροχαίου με εγκατάλειψη, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου στην οδό Ούλοφ Πάλμε στο Ηράκλειο, με κατηγορούμενους τον 19χρονο οδηγό και τον 21χρονο συνοδηγό.
Ο 19χρονος οδηγός αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, με την Εισαγγελία να του αποδίδει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για:
- Εγκατάλειψη
- Διατάραξη συγκοινωνιών
- Οδήγηση χωρίς άδεια
- Επικίνδυνη οδήγηση
- Βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή
Αντίστοιχα, ο 21χρονος συνοδηγός κατηγορείται για διατάραξη συγκοινωνιών σε βαθμό πλημμελήματος και συνέργεια στην εγκατάλειψη των θυμάτων.
Με βάση τις κατηγορίες, ο 19χρονος οδηγός διατρέχει σοβαρό κίνδυνο προφυλάκισης, καθώς τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Αντιθέτως, ο 21χρονος συνοδηγός αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς οι κατηγορίες του δεν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.


