Επαναλειτουργεί το σφαγείο στις Μοίρες – «Ανάσα» για τους κτηνοτρόφους, αλλά με προσοχή

Ξεκινά από αύριο εκ νέου τη λειτουργία του το σφαγείο στις Μοίρες, καθώς σύμφωνα με τους ελέγχους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, δεν υπάρχει υποψία για νέα εστία ευλογιάς, σύμφωνα και με την αναπληρώτρια διευθύντρια κτηνιατρικής, Σοφία Λαμπρινίδη.

Από αύριο, Πέμπτη (13/2) το σφαγείο στις Μοίρες επαναλειτουργείκαθώς, σύμφωνα με τους ελέγχους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, δεν υπάρχει πλέον υποψία νέας εστίας ευλογιάς. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε και η αναπληρώτρια διευθύντρια Κτηνιατρικής, Σοφία Λαμπρινίδη.

Έτσι, από την Πέμπτη, η σφαγή αιγοπροβάτων θα πραγματοποιείται κανονικά, γεγονός που προσφέρει μια σημαντική «ανάσα» στον κτηνοτροφικό κλάδο. Η πολύμηνη διακοπή της λειτουργίας του σφαγείου είχε προκαλέσει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους παραγωγούς.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται, ενώ οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο πριν από τη σημαντική συνάντηση εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στα γραφεία της ΕΑΣΗ στο Ηράκλειο. Εκεί, οι αγρότες θα συζητήσουν ζητήματα του κλάδου, όπως η ευλογιά, και θα διαμορφώσουν τα αιτήματά τους ενόψει της επικείμενης συνάντησής τους με τον Κώστα Τσιάρα μέσα στον μήνα.

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από τον αγροτικό κόσμο.

PANORAMA
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ