Ξεχύθηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου, δρομείς όλων των ηλικιών για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τη διοργάνωση Run Greece Ηράκλειο που πραγματοποιείται για 12η φορά στο Μεγάλο Κάστρο.
Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν οι ευνοϊκότερες, αφού από το πρωί σημειώνονται βροχοπτώσεις, ωστόσο οι δρομείς αποδείχθηκαν… παντός καιρού και στάθηκαν στη γραμμή εκκίνησης.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για διοργάνωση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμο Ηρακλείου. Λόγω των δρομικών αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φετινή συμμετοχή κατέγραψε ρεκόρ σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αφού αίτηση συμμετοχής υπέβαλαν περισσότεροι από 4.000 δρομείς.
Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο:
Πρόγραμμα – Δρομικές Αποστάσεις – Δικαίωμα Συμμετοχής:
Ώρα 10.00 – 10χλμ: Γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2010 και οι μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες.
Ώρα 11.15 – Family Run 600μ: Μαθητές – μαθήτριες Δ.Σ. των τάξεων Α΄ – Β΄- Γ΄ με έτη γεν. 2016 – 2017 – 2018.
ΑμεΑ χωρίς ηλικιακό περιορισμό
(Με συνοδεία ενός ενήλικα το κάθε παιδί και κάθε ΑμεΑ)
Ώρα 11.30 – Παιδικός Αγώνας 1.100μ: Μαθητές – μαθήτριες Δ.Σ. των τάξεων Δ΄- Ε΄ – ΣΤ΄ με έτη γέννησης 2013 – 2014 και 2015.
Ώρα 11.45 – 5χλμ & Δυναμικό Βάδισμα: Γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2013 και οι μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες.
πηγή:cretalive.gr

