Τίμησαν τη μνήμη του Ιωάννη Παντερή-Παλμέτη στο Καμαράκι (φώτο-βίντεο)

Τη μνήμη του Καπετάν Ιωάννη Παλμέτη – Παντερή παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τίμησαν ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρακίου «Ο Χαϊνόσπηλιος» και η οικογένεια των Παντερήδων σήμερα Κυριακή 30 Μαρτίου, στις 11.30 με μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Καμαράκι.

Αμέσως μετά τελέστηκε τρισάγιο μπροστά στην προτομή του και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους και φορείς της περιοχής.

κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και τέλος έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τους παρευρισκόμενους.

Για τον Ιωάννη Παλμέτη-Παντερή απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, , ο Πρόεδρος του Π.Σ Καμαρακίου Γιώργος Αργύρης και εκ μέρους της οικογένειας των Παντερήδων ο καθηγητής Ανδρέας Παντερής, ο οποίος έκλεισε με μία μαντινάδα για τον Παλμέτη που έλεγε: δεν είναι αυτή παληκαριά, μονάχα πουστουλούκι, ένα Παλμέτη πιάσανε, δέκα χιλιάδες τούρκοι.

Ο κ. Μενέλαος Μποκέας για τη σημερινή εκδήλωση:

“Αφήστε τόνε να περνά από το Χανιώ τη πόρτα

Και να φορεί και τα άρματα όπως τα φόρειε πρώτα.”
Σήμερα τιμήσαμε τη μνήμη του Ιωάννη Παλμετή (Παντερή).
Η θυσία του Ιωάννη Παλμέτη δεν πήγε χαμένη. Η Κρήτη, η Ελλάδα ολόκληρη, στέκει σήμερα ελεύθερη, γιατί άνθρωποι σαν αυτόν πάλεψαν, πόνεσαν, θυσιάστηκαν. Ας σταθούμε όλοι με σεβασμό μπροστά στη μνήμη του, ας τιμήσουμε την προσφορά του, ας αντλήσουμε δύναμη από το παράδειγμά του και ας συνεχίσουμε να κρατάμε ζωντανές τις αξίες που υπηρέτησε.
Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο Καμαράκι και στην οικογένεια των Παντερήδων για τη θερμή φιλοξενία τους και για τη συμβολή τους στη διατήρηση της μνήμης του.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Βουλευτής Ηρακλείου και τέως Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης. ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ξυλούρης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Γιώργος Κλάδος, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Βαγγέλης Παρασύρης, Χρύσα Πάγκαλου, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γρηγόρης Περυσινάκης και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αστυρακίου, Γωνιών, Φόδελε, Γιάννης Μαρκάκης, Βασίλης Νάθενας και Χαράλαμπος Παντερής.

Στο τέλος ο πάντα φιλόξενος Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρακίου και η οικογένεια των Παντερήδων πρόσφεραν ένα κέρασμα για όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση τιμής για τον Ιωάννη Παντερή-Παλμέτη.

 

 

 

 

PANORAMA
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ