Αποφασίζουν απόψε για το νέο “ξεσηκωμό” οι Κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης αποφασίσουν απόψε για το νέο «ξεσηκωμό» του κλάδου.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Στη Γενική Συνέλευση που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) Δημήτρη Μόσχου, αναμένεται εκτός απροόπτου να καταλήξουν στην κορύφωση του αγώνας τους διαμαρτυρόμενοι για την εξαθλίωση του κλάδου. Παραμένοντας σε θέση «μάχης» από την αρχή του έτους με ανεπίλυτο το σύνολο των αιτημάτων τους θα θέσουν στο τραπέζι του διαλόγου όλες τις προτάσεις. Το παρών στη συνέλευση αναμένετε να δώσουν κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι τους από ολόκληρη την Κρήτη ενώ στις νέες κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται θα συμμετέχουν και πάλι και οι μελισσοκόμοι που επίσης αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα του κλάδου.
Η παρουσία του προέδρου του ΣΕΚ στο Ηράκλειο συνδέεται με την γενικότερη κατεύθυνση του κτηνοτροφικού κλάδου να κατέλθει ταυτόχρονα και συντονισμένα σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ασκώντας περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση που συνεχίζει να παραμένει αμέτοχη απέναντι στην εξαθλίωση των κτηνοτρόφων.
Στις προτάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί για την κατεύθυνση που θα λάβει ο νέος «ξεσηκωμός» για τους Κτηνοτρόφους της Κρήτης καταγράφεται ο αποκλεισμός διαρκείας κυβερνητικών κτιρίων και συγκεκριμένα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποκλείσουν εκ νέου το αεροδρόμιο, με σκοπό να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση. Συνδικαλιστές έχουν καταθέσει και άλλες προτάσεις συμπληρωματικές στους αποκλεισμούς που σχεδιάζουν αναμεσά τους και η παρέλαση μπροστά από τους επισήμους στην επέτειο για την 28η Οκτωβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη και στοχοποίηση του κλάδου.
Οριστικές αποφάσεις για τοι κοινό Πανελλάδικό μέτωπο των κτηνοτρόφων αναμένεται να ληφθούν στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου. Κλιμάκιο συνδικαλιστών του Ηρακλείου θα βρεθεί εκ νέου στην πρωτεύουσα για το σκοπό αυτό. Πολλοί ωστόσο συνδικαλιστές από το σύλλογο του Ηρακλείου ετοιμάζονται να προτείνουν ο νέος ξεσηκωμός να ξεκινήσει νωρίτερα πριν από τις 23 του Οκτώβρη. Ζητούν να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη τον πολυήμερο αποκλεισμό του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Κρήτης.

Μέχρι την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου πάντως θα έχει καταλήξει στην πρόταση που θα κατεβάσει στην πανελλαδική «μάζωξη» της 23ης Οκτωβρίου στην Αθήνα σχετικά με τη μορφή και τον χρόνο των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός αναφέρει πως οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων θα πραγματοποιηθούν την ίδια ήμερα σε πολλά μέτωπα σε όλη την χώρα.

Με δημόσια ανάρτηση του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ηρακλείου «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κτηνοτρόφων» απευθύνει ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στην αποψινή Γενική Συνέλευση προς όλους τους κτηνοτρόφους με το σύνθημα «είναι θέμα επιβίωσης». Όπως μάλιστα αναφέρεται στο προσκλητήριο πλέον θα χρειαστεί να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για την επιβίωση του κλάδου. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε να εξαφανίσουν το Πρωτογενή Κλάδο, ειδικά τώρα. Να είστε όλοι εκεί. Είναι θέμα επιβίωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του συλλόγου.

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ