Πάπας Λέων για Παλαιστίνη: «Μόνη λύση η ίδρυση επίσημου κράτους»

Ο πάπας Λέων ΙΔ' δήλωσε σήμερα ότι η μοναδική λύση στο Παλαιστινιακό είναι η ίδρυση επίσημου κράτους, και επαίνεσε την Τουρκία για τη στάση της στο ζήτημα.

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ δήλωσε σήμερα ότι η μοναδική λύση στη μακρόχρονη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη πρέπει να περιλαμβάνει ένα παλαιστινιακό κράτος, επιβεβαιώνοντας τη θέση του Βατικανού.

«Όλοι ξέρουμε ότι αυτή τη χρονική στιγμή το Ισραήλ εξακολουθεί να μην δέχεται αυτή τη λύση, αλλά εμείς θεωρούμε ότι είναι η μοναδική λύση», είπε ο Λέων, ο πρώτος Αμερικανός πάπας, στους δημοσιογράφους πάνω στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Τουρκία στον Λίβανο στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου εν πτήσει.

«Είμαστε επίσης φίλοι με το Ισραήλ και επιδιώκουμε να είμαστε μια φωνή διαμεσολάβησης ανάμεσα στις δύο πλευρές που ίσως να τις βοηθήσει να πλησιάσουν μία λύση με δικαιοσύνη για όλους», πρόσθεσε ο πάπας, μιλώντας στα ιταλικά.

Πάπας Λέων: Επαίνεσε την Τουρκία για τη στάση στο Παλαιστινιακό

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχουν έχει επιβεβαιώσει την εναντίωσή του σε παλαιστινιακό κράτος αφού ο μεγαλύτερος σύμμαχός του, οι ΗΠΑ, έδειξαν υποστήριξη για την παλαιστινιακή ανεξαρτησία, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

reader.gr

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ