Η Γαύδος παραμένει αποκλεισμένη για 14η συνεχόμενη ημέρα, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν οδηγήσει σε πλήρη αναστολή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από το νησί. Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, ενώ η μεταφορά αγαθών έχει διακοπεί πλήρως.
Τα αποθέματα τελειώνουν σταδιακά
Η δήμαρχος του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη, μιλώντας στα ΝΕΑ, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την επάρκεια βασικών προμηθειών, όπως φάρμακα και καύσιμα. «Είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχουμε άμεσο πρόβλημα, παρόλα αυτά η κατάσταση είναι δύσκολη. Τα αποθέματα τελειώνουν σταδιακά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η δήμαρχος ανέφερε ότι προ ημερών ήρθε ένα ιδιωτικό φουσκωτό με κάποιες προμήθειες από την Παλαιόχωρα, αλλά δεν γνωρίζουν πότε θα φτάσει ξανά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Δέσμευση για τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα
Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γαύδου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με στόχο την εξεύρεση λύσης για την αποκατάσταση της επικοινωνίας του νησιού με την υπόλοιπη Κρήτη.
Η κ. Στεφανάκη τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ δεσμεύτηκε για τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα μέχρι να ξεκινήσει η άγονη γραμμή. «Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα», ανέφερε.
Βελτίωση του καιρού από την Τρίτη
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημάρχου, ο καιρός παραμένει άσχημος αλλά ενδέχεται να βελτιωθεί από την Τρίτη, επιτρέποντας την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και τη μεταφορά αγαθών προς το νησί.
Η συνεχής απομόνωση της Γαύδου επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή των κατοίκων και την επάρκεια βασικών αγαθών, προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία.



