52χρονος έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό του

στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

H κατάσταση της υγείας του 52χρονου κρίθηκε μη αναστρέψιμη και οι γιατροί του Βενιζελείου  ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Οι γιατροί αφαίρεσαν τα νεφρά και τους κερατοειδείς του προσφέροντας ελπίδα σε άτομα που βρίσκονται σε αναμονή.

 

Δείτε την ανακοίνωση της Διοίκησης του Βενιζελείου:

“Με βαθιά συγκίνηση, η Διοίκηση, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Νοσοκομείου ανακοινώνουν μια ακόμα επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων και ιστών τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 09/02/2026 από νοσηλευόμενο ασθενή 52 ετών με εγκεφαλικό θάνατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Χάρη στην ανιδιοτελή πράξη αγάπης της οικογένειας του δότη, κατέστη δυνατή η δωρεά νεφρού και κερατοειδών, χαρίζοντας ελπίδα και καλύτερη ποιότητα ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη προς την οικογένεια, η οποία, στη δύσκολη στιγμή στάθηκε φάρος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Παράλληλα, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τις ιατρικές και νοσηλευτικές ομάδες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας , του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου και των Εργαστηρίων του Νοσοκομείου μας, καθώς και των εξειδικευμένων ομάδων λήψης και μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου του Ευαγγελισμού και του ΠΑΓΝΗ, που με επαγγελματισμό, επιστημονική επάρκεια και αφοσίωση ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη δύσκολη αυτή διαδικασία. Ο γενικός συντονισμός έγινε από την ομάδα συντονισμού μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου υπό την καθοδήγηση του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Η δωρεά οργάνων αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και κοινωνικής ευθύνης. Μέσα από αυτήν, η απώλεια μετατρέπεται σε ζωή και ελπίδα”.

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ