Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: Άξιος της μοίρας του και 3ος ο «δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 στο ντέρμπι του «Απ. Νικολαΐδης», αλλά στο β’ ημίχρονο αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 2-2 και η 2η θέση της Stoiximan Super League κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Επομένως, ο «δικέφαλος» έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το εισιτήριο της προκριματικής φάσης του Champions League, δεδομένου ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν νίκησαν την ΑΕΚ στην Allwyn Arena.

Κατά τα φαινόμενα, αυτό ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι στο θρυλικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο δεν είχε θετικό πρόσημο για τη μοναδική ομάδα που είχε βαθμολογικό κίνητρο.

Μαγκομέντ Οζντόεφ (30′) και Ανέστης Μύθου (34′) έβαλαν σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ, προτού οι Άνταμ Τσέριν (68′) και Βιθέντε Ταμπόρδα (81′) διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Στο… ρελαντί ο ΠΑΟΚ

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 8′ και ήταν ένα δυνατό εκτός περιοχής πλασέ του Ζαρουρί που εξουδετέρωσε ο Παβλένκα στην αριστερή του γωνία.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αντίνο έκανε γύρισμα από δεξιά, ο Ταμπόρδα εκτέλεσε με τη μία, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 14′ με ένα γέμισμα του Ζαφείρη που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Πέλκας, ενώ στο 17′ το εκτός περιοχής πλασέ του Κωνσταντέλια κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Αμέσως μετά, στο 19′, ο Σβιντέρσκι σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Παβλένκα.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Οζντόεφ βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής των «πρασίνων» και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά 0-1.
Πέντε λεπτά αργότερα, από λάθος πάσα του Αντίνο προς τα πίσω, ο Πέλκας κουβάλησε την μπάλα, έδωσε την κατάλληλη στιγμή δεξιά στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος σέντραρε και ο αμαρκάριστος Μύθου σκόραρε με εναέριο πλασέ 0-2.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά πέραν ενός σουτ του Ζαρουρί στο 39′ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, δεν έκανε τίποτα αξιόλογο.

Αντίθετα, έπειτα από ωραία κάθετη του Κωνσταντέλια στην περιοχή, ο Πέλκας έκανε αδύναμο πλασέ και ο Λαφόν απέκρουσε εύκολα σε κόρνερ στο 45′.

Από την εκτέλεση του Πέλκα, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, στην τελευταία φάση πριν από την ανάπαυλα.

Στο α’ ημίχρονο, οι τελικές ήταν 3-9 (1-4 προς την εστία), οι αποκρούσεις 2-1, τα κόρνερ 1-4 και η κατοχή 54% υπέρ της ομάδας του Μπενίτεθ.

«Ροντέο» το β’ ημίχρονο

Ο Μπενίτεθ αντικατέστησε τον Κοντούρη με τον Σάντσες, ενώ στο 50′ ο Πάλμερ-Μπράουν τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Ερνάντεθ.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ στο 51′ μετά από αντεπίθεση, όταν ο Ταμπόρδα βρήκε τον Τσέριν και εκείνος τον Ζαρουρί, ο οποίος πλάσαρε και έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Αμέσως μετά, στο 53′, ο Ζίβκοβιτς πάσαρε εντός περιοχής, ο Μύθου επιχείρησε εν κινήσει πλασέ από κοντινή απόσταση, αλλά ο Λαφόν δεν του επέτρεψε να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά.

Ακολούθησε μία ακόμα καλή στιγμή για το «τριφύλλι», εν προκειμένω με τον Τσέριν, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παβλένκα με δυνατό βολέ από το ημικύκλιο στο 56′.

Κατόπιν, ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Πέλκα με τον Ιβανούσετς και τον Μύθου με τον Γερεμέγεφ, προκειμένου να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή του.

Η επόμενη φάση ήταν και πάλι «πράσινη», αφού έπειτα από λάθος κεφαλιά του Σάντσες προς τα πίσω, ο Ταμπόρδα έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 60′.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 61′ με μία μεγάλη ευκαιρία του Κωνσταντέλια, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Λαφόν από πλάγια θέση, έσκαψε την μπάλα και την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Έκτοτε ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και, αφού έστειλε αρκετές προειδοποιητικές βολές, κατάφερε να παραβιάσει την εστία του «δικεφάλου».

Αρχικά, ο Ζαρουρί τέσταρε με μακρινό σουτ τα αντανακλαστικά του Παβλένκα, ο οποίος εκτινάχθηκε, βρήκε την μπάλα και κράτησε το 0-2 στο 64′.

Ένα λεπτό αργότερα, από κόρνερ του Ταμπόρδα, ο Αντίνο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Τσέχος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ζαρουρί σούταρε πάνω από την εστία.

Η μείωση του σκορ ήρθε τελικά στο 68′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καλάμπρια, κεφαλιές των Ταμπόρδα-Σφιντέρσκι και tap-in του Τσέριν 1-2.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση στο 70′ με μία ωραία κούρσα του Ζαφείρη, ο οποίος κινήθηκε από αριστερά προς τα δεξιά, έφτασε στη γραμμή της περιοχής και πλάσαρε άουτ.
Η επόμενη φάση αυτού του… τρελού β’ ημιχρόνου ήρθε στο 71′ και ήταν μία κεφαλιά του Σβιντέρσκι που δεν έφτασε στην εστία, έπειτα από κόρνερ του Ταμπόρδα.

Ο Κωνσταντέλιας βρήκε δίχτυα με έξυπνο πλασέ στο 72′, αλλά είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του στον Καλάμπρια, επομένως το 1-2 παρέμεινε.

Ο Ιβανούσετς δεν απείλησε έμπρακτα τον Λαφόν στο 80′, αφού το εντός περιοχής σουτ αποδείχθηκε πολύ αδύναμο, ώσπου στο 81′ ήρθε η τιμωρία για τον ΠΑΟΚ.

Έπειτα από σέντρα του Κυριακόπουλου, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά-ψαράκι, ο Παβλένκα απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ταμπόρδα ισοφάρισε 2-2.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε πια να επιτεθεί για να ανακτήσει το προβάδισμα, μαζί με τις ελπίδες για τη 2η θέση, και στο 85′ έχασε σημαντική ευκαιρία.

Ύστερα από γύρισμα του Ζίβκοβιτς, ο Λαφόν απέκρουσε, ο Κωνσταντέλιας πήρε το… ριμπάουντ και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Τέλος, στις καθυστερήσεις, η μπάλα βρήκε στον Καλάμπρια, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν χέρι και πέναλτι, αλλά ο ρέφερι είχε αντίθετη άποψη.

Παναθηναϊκός (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Καλάμπρια, Πάλμερ-Μπράουν (50′ Ερνάντεθ), Τουμπά, Κυριακόπουλος, Κοντούρης (46′ Ρενάτο Σάντσες), Τσέριν, Ζαρουρί, Ταμπόρδα, Αντίνο (82′ Πάντοβιτς), Σφιντέρσκι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Χόρχε Σάντσες (69′ Κένι), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ζαφείρης, Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (88′ Γιακουμάκης), Πέλκας, Μύθου.

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ