Ευρώπη καταγράφει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ωστόσο η Ελλάδα δεν φαίνεται να επηρεάζεται στον ίδιο βαθμό από τον «θόλο θερμότητας» που πλήττει τη βορειοδυτική Ευρώπη.

«Η χώρα εισέρχεται σταδιακά σε θερμότερη περίοδο»

«Η ζέστη στην Ελλάδα θα είναι αισθητή, αλλά όχι σε επίπεδα που να προκαλούν ρεκόρ, όπως στη βορειοδυτική Ευρώπη», αναφέρει ο μετεωρολόγος, σημειώνοντας ότι η χώρα εισέρχεται σταδιακά σε θερμότερη περίοδο, κυρίως από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα αγγίξει ξανά τους 30 βαθμούς Κελσίου στις αρχές Ιουνίου, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό για την εποχή και δεν συνδέεται με παρατεταμένους καύσωνες.

Παράλληλα, εξηγεί ότι το κύμα ζέστης στη βορειοδυτική Ευρώπη υποχωρεί σταδιακά, ενώ οι θερμές αέριες μάζες που το συνοδεύουν δεν αναμένεται να επηρεάσουν ουσιαστικά την Ελλάδα.

Συνολικά, η χώρα αναμένεται να βιώσει αυξημένες θερμοκρασίες το επόμενο διάστημα, χωρίς ακραίες συνθήκες, με την άνοδο του υδραργύρου να εντάσσεται στο φυσιολογικό κλιματολογικό πλαίσιο της εποχής.