Κατάρρευση πολυκατοικίας σημειώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης (30/6) στην οδό Αλκμήνης 22 στα Πετράλωνα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάρρευση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε γειτονικό κτήριο.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στο σημείο στο οποίο έσπευσαν σωστικά συνεργεία. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τέσσερις αγνοούμενους που διέμεναν στην πολυκατοικία εκ των οποίων οι τρεις κατόρθωσαν και βγήκαν άμεσα καθώς το κτήριο έπεσε τμηματικά. Ωστόσο παρέμενε για λίγα λεπτά μια φοιτήτρια αγνοούμενη, η οποία ευτυχώς ήταν διακοπές στο Ναύπλιο και επικοινώνησε με τους οικείους της ότι είναι καλά στην υγεία της.
Αρχικές πληροφορίες του ΕΡΤnews ανέφεραν ότι στην πολυκατοικία βρίσκονταν τέσσερα άτομα ωστόσο σύμφωνα με νέα στοιχεία συγγενείς των τριών επικοινώνησαν μαζί τους ενώ αγνοείται η τύχη μίας γυναίκας.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, η 1η Ε.Μ.Α.Κ. και δύο ειδικοί σκύλοι έρευνας και διάσωσης. Συνδράμουν επίσης η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΦΑ και ο ΔΕΔΔΗΕ.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η τετραώροφη πολυκατοικία αποτελείται από επτά διαμερίσματα, ενώ υπάρχουν αναφορές για τέσσερα εγκλωβισμένα άτομα. Η κατάρρευση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε γειτονικό κτήριο.
Έχουν ενεργοποιηθεί τα εφημερεύοντα νοσοκομεία Γεννηματας, Σωτηρία , Τζάνειο.
Drone συνδράμει στις έρευνες στα ερείπια του κτηρίου
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν στις έρευνες στο κτήριο που κατέρρευσε στα Πετράλωνα, έχοντας μάλιστα «επιστρατεύσει» και drone.
Πηγή: cretalive.gr
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

