Σαντορίνη: Τραγικό τέλος για 69χρονο Γάλλο τουρίστα – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Σαντορίνη, όταν ένας 69χρονος Γάλλος υπήκοος έχασε τη ζωή του στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια περιηγητικού πλου στην περιοχή.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, κοντά στον κολπίσκο «Ταξιάρχης», όπου ο ηλικιωμένος τουρίστας φέρεται να είχε μπει στη θάλασσα για κολύμπι.

Ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από μέλη του πληρώματος του τουριστικού σκάφους που βρισκόταν στην περιοχή. Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση για τη μεταφορά του στη στεριά.

Ο 69χρονος παρελήφθη από βοηθητικό σκάφος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι «Αθηνιός» της Θήρας. Εκεί ξεκίνησε προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών.

Στην προσπάθεια ανάνηψης συμμετείχαν ιατρός, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και διασώστες του ΕΚΑΒ. Παρά τις ενέργειες που έγιναν για να επανέλθει ο άνδρας, δεν κατέστη δυνατή η ανάταξη της κατάστασής του.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Θήρας, το οποίο πραγματοποιεί την προβλεπόμενη προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 69χρονος έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα.

Παράλληλα, έχει δοθεί παραγγελία για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Πηγή: neakriti.gr

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ