“Αναρωτιόμαστε που στέλνουμε τα παιδιά μας;”- Παρέμβαση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μαλεβιζίου μετά τα δυο σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες

Την Παρασκευή το πρωί πολλοί γονείς έντρομοι πληροφορούμασταν από διάφορα σάιτ, μηνύματα και τηλεφωνήματα ότι σχολικό λεωφορείο στον Δήμο μας, το οποίο μετέφερε μαθητές κινδύνεψε να ανατραπεί στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει τα κλαδιά που εμπόδιζαν την ορατότητα και λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος.

Τα ερωτήματα των γονιών πολλά και η αγωνία στο κόκκινο μέχρι να απαντηθούν: ποιου σχολείου ήταν, τι ακριβώς συνέβη, μήπως δεν έχουν όλα ειπωθεί;

Σήμερα  πληροφορηθήκαμε πάλι ότι μαθητής στο Λύκειο Γαζίου έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα του μαθήματος.

Πραγματικά αναρωτιόμαστε που στέλνουμε τα παιδιά μας; Σε σχολεία ή σε reality show επιβίωσης.

Το να πηγαίνουν τελικά τα παιδιά στο σχολείο τον 21ο αιώνα έχει καταντήσει να αποτελεί “ριψοκίνδυνο σπορ”. Κάθε μέρα θα πρέπει να ανησυχούμε αν θα πέσει κανένας σοβάς στο κεφάλι τους, αν θα πάθουν ηλεκτροπληξία, αν θα περάσουν τον δρόμο με ασφάλεια, αν θα πλημμυρίσουν ή βουλιάξουν οι δρόμοι την ώρα που πηγαίνουν στο σχολείο, λόγω της μη συντήρησης του οδικού δικτύου.

Όλα αυτά μοιραία θυμίζουν στους γονείς τα Τέμπη. Και δεν μπορεί πια η κάθε μέρα να είναι όπου βγει και αν βγει.

Και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός, ότι οι Δημοτικές Αρχές, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχαν ενημερωθεί για τα προβλήματα και τους κίνδυνους στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται από τα σχολικά λεωφορεία.  Αλλά και με αφορμή το περιστατικό της ηλεκτροπληξίας τώρα γίνεται γνωστό ότι το Λύκειο Γαζίου αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την παροχή ρεύματος.

Βέβαια, ότι οι σχολικές υποδομές στο Δήμο μας δεν ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στις ανάγκες των μαθητών είναι εδώ και χρόνια γνωστό.  Παλιά σχολεία, ασυντήρητα ή φτιασιδωμένα μέσω ανεπαρκών προγραμμάτων,  τα πιο καινούρια σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα χωρητικότητας και αίθουσες ακατάλληλες ή πολλαπλών χρήσεων χρησιμοποιούνται για να γίνονται μαθήματα, ενώ αυτά που «αναγείρονται» τώρα ανήκουν στον τύπο κοντέινερ – κουτιού κατά τα αλλά τελευταίων προδιαγραφών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαλεβιζίου από την επανασύσταση της έχει ενημερώσει τη Δημοτική Αρχή για τις ελλείψεις  που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας. Μάλιστα από πέρσι έχει καταθέσει στο Δήμο πολυσέλιδη αναφορά ζητώντας επανειλημμένα τη διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη σχολική στέγη.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, να αναλάβει τις ευθύνες της, να προχωρήσει σε άμεση συντήρηση ολοκλήρου του οδικού δικτύου γιατί παιδιά ζουν σε κάθε γειτονιά, να προχωρήσει στον έλεγχο και στη συντήρηση όλων των σχολικών υποδομών. Να κτίσει σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Απαιτούμε οι ζωές των παιδιών μας πριν και πάνω απ’ όλα να μπουν επιτέλους σε προτεραιότητα.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μαλεβιζίου

 

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ UNESCO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ