Με την κατάθεση του Βαγγέλη Βλάχου, αδερφού του Βάιου Βλάχου, ξεκίνησε σήμερα η 46η συνεδρίαση της δίκης για την τραγωδία στα Τέμπη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Ο Βάιος Βλάχος, 34 ετών από την Καρδίτσα, ήταν ένας από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Ο μάρτυρας μίλησε για προσπάθεια συγκάλυψης μέσω της αλλοίωσης του χώρου του δυστυχήματος. «Όταν φτάσαμε στον χώρο, τα πάντα είχαν γίνει λαμπίκο», είπε, χρησιμοποιώντας φράση που, όπως ανέφερε, ειπώθηκε από άνθρωπο που πήγε εκεί και έδωσε εντολή να γίνουν όλα λαμπίκο. Αναφέρθηκε επίσης στην έρευνα που διεξήγαγε ο ίδιος και η οικογένειά του όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να βρεθεί τι ακριβώς συνέβη, καθώς και στην παντελή απουσία συστημάτων ασφαλείας.
Το κλίμα στην αίθουσα είναι και πάλι πολύ φορτισμένο. Στην αίθουσα βρίσκεται ένας κατηγορούμενος, ενώ στο ακροατήριο είναι συγγενείς των θυμάτων.
Από σήμερα, στην περίφραξη του κτηρίου στο campus Γαιόπολις, όπου διεξάγεται η δίκη, είναι αναρτημένες οι φωτογραφίες των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Τις τοποθέτησαν γονείς και συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης θα ακολουθήσουν καταθέσεις συγγενών θυμάτων, καθώς και επιβατών που επέζησαν της τραγωδίας.

Πηγή: ertnews.gr
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google


