Η τελευταία πράξη του δράματος – Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν το 17χρονο Άγγελο

Petite Perle 300×250

Το Σάββατο παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος του 17χρονου Άγγελου Κανάκη που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή, μετά από τροχαίο που είχε με το δίκυκλο που οδηγούσε στο Τσαλικάκι.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας εψάλει η νεκρώσιμη ακολουθία ενώ η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο Γαζίου.
Ασύλληπτος ο πόνος των γονιών του, των αδερφών του, των συγγενών του, των φίλων και των συμμαθητών του. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Άγγελος δεν θα είναι πια μαζί τους.
Στη σελίδα του Άγγελου στο Facebook δεκάδες είναι τα μηνύματα και οι μαντινάδες που τον αποχαιρετούν με λόγια αγάπης και θλίψης.
Δεκάδες τα μηνύματα της ευγνωμοσύνης και για την απόφαση που πήρε η οικογένεια για τη δωρεά των οργάνων του, από την ώρα που διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός του.
Η αερογέφυρα ζωής ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής από την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.Τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα για μεταμόσχευση είναι το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς.
Η καρδιά και οι πνεύμονες δεν ήταν κατάλληλοι για μεταμόσχευση.
Οι νεφροί μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και οι κερατοειδείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 12 Νοεμβρίου σε τροχαίο στο Τσαλικάκι με το μηχανάκι που οδηγούσε.
Είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του πως η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη.
Οι γονείς, μετά την ενημέρωση που τους έγινε στον αβάσταχτο πόνο τους, πήραν μια γενναία απόφαση, δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής τους, να δωρίσουν τα όργανα, για να σωθούν άλλες ζωές.
Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή αργά το μεσημέρι της Τετάρτης. Το σπίτι του Άγγελου γέμισε κόσμο. Όλοι στάθηκαν δίπλα τους να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ